1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen sa dolaskom novog električnog C3 najavljuje revoluciju na novou marke
Citroen sa dolaskom novog električnog C3 najavljuje revoluciju na novou marke
4

Citroen sa dolaskom novog električnog C3 najavljuje revoluciju na novou marke

817
4
Podelite sa prijateljima:

Citroen je marka grupe Stellantis koja se najviše opredelila za elektrifikaciju, koja praktično pokriva njenu ponudu proizvoda u različitim oblicima, posebno od C4 pa nadalje. Firma je već potvrdila da će 2030. godine biti potpuno električna, pa će do tada postavljati temelje da u narednu deceniju uđe sa više nego urađenim domaćim zadacima. Asortiman modela sa „nultom“ emisijom će za samo nekoliko meseci biti proširen na B segment sa novom generacijom C3.

Model će na jesen biti predstavljen kao „električar“, ali će imati i klasične verzije sa SUS pogonom kako ne bi gubili kupce. Ideja je da se prati ista linija kao kod e-C4 i C4 koji nude dve mogućnosti pogona. Ali ovo je samo početak obnove u koju je uronjen brend Andrea Sitroena, čime je uspostavljen novi plan za ulazak Citroena u novu eru.

Nova strategija zasnovana je na četiri ključna stuba za postizanje glavnog cilja: da se proda milion jedinica godišnje, za šta budući asortiman modela mora zadovoljiti ključne faktore kao što su udobnost, jednostavnost i održivost, ne zanemarujući još jedan. I dalje je važno ponuditi dizajn koji je moderan koliko i elegantan i privlačan za oči, za šta stilisti moraju da budu smeliji. Suština brenda neće biti izgubljena, ali dolazi velika dizajnerska revolucija, posebno sa Citroenovom ulogom jeftine marke, kojoj je Dacia glavni konkurent.

Stellantis se već opredelio za agencijski model, format u kome su cene fiksne i nema popusta. Najmoćnije oružje u prodaji novih automobila koje su svi brendovi besomučno iskorišćavali, a Citroen je jedan od njih sa veoma agresivnom politikom cena koja mu je omogućila da proda stotine hiljada jedinica. Ali te godine su prošlost, jer će brend koji se polako okreće onlajn prodaji uspostaviti jedinstvene cene kako na internetu, tako i u svojim salonima. Jedini popust koji će kupci dobiti biće za procenu njihovog starog automobila.

Neće biti marže za pregovaranje o ceni novog, tako da neće biti razlike između bilo kog salona koji će i dalje imati izloženost i korisničku uslugu. To je ono što kupci traže, a mnogi brendovi su odlučili da i primene. Novi modeli, od sledećeg e-C3 koji će biti lansiran 2024. godine, imaće tri nivoa opreme i pet motora po modelu, što ne samo da će značajno smanjiti troškove, prodajne cene i olakšati izbor kupaca.

AutoRepublika

(817)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, politika „zabetoniranih cena“ … 🙂

igi

Da li će imati fiksne cene ili ne, zavisiće umnogome od odgovora tržišta.

J4ZZ3R

Svako ko traži popust i pregovaranje nek se stidi

moron

Možda bude jeftinije „na kupone“, kao u Lidlu ?