1. Home
  2. Vesti
  3. Kia najavljuje debi novog Picanta
Kia najavljuje debi novog Picanta
0

Kia najavljuje debi novog Picanta

152
0
Podelite sa prijateljima:

Sve je manje predstavnika u A segmentu, jer prema rečima proizvođača, razvoj je skuplji zbog sve strožih propisa o emisiji štetnih gasova, a zarada je mnogo niža na njima. Japanci i Korejci su pokazali da ova teza nije sasvim tačna i nastavili su da stavljaju svoje karte na njih. Oni to trenutno rade i nastaviće to da rade u budućnosti kao što je Hyundai već potvrdio.

I Kia takođe, jer je novi Picanto spreman za svoju evropsku i korejsku prezentaciju. Firma je najavila debi nakon ogromnog curenja informacija koje je otkrilo dizajn pre nekoliko dana (čije slike zbog autorskih prava ne možemo objaviti), gde se mogao videti usred studijske foto sesije bez ikakve vrste kamuflaže. Autentičnu revoluciju u dizajnu je doživeo Picanto, koji je napredovao sakriven ispod platna i otkriva svoje novo osvetljenje.

Treća generacija Picanta je šest godina na tržištu, pretrpevši fejslifting pre tri godine, što znači da je novi model obavezan. Ali, umesto da razvije potpuno novu četvrtu generaciju, proizvođač se opredelio za srednje i jeftinije rešenje – dubinski restajling kako bi se vratila maksimalna pažnja na model, a u koji je implementiran moderniji stil, gotovo neprikladan za svoju kategoriju, ali koji mu, bez sumnje, daje posebniju ličnost.

Picanto, koji će biti predstavljen 4. jula, potpuno se menja na prednjoj strani, sa novim farovima u obliku slova „T“, sa glavnim funkcijama oborenog i vertikalnog osvetljenja za autoput i svetlosnim LED nizom koji se proteže i prema krilima i prema grilu „Tiger Nose“, tanji i ukrašen hromiranom trakom. Branik će biti zauzet velikim „ustima“. Od straga, novine su minorne.

Picanto 2024 će takođe dobiti značajno ažuriranje unutrašnjosti, sa obnovljenom instrument tablom i naprednijim tehnološkim sistemima, kao i optimizovanom paletom motora za povećanje njegove efikasnosti. Obnovljeni urbani „autić“ neće koristiti tehnologiju elektrifikacije u svoja dva jednolitarska trocilindrična benzinska motora: T-GDI od 100 KS i 1.2-litarski četvorocilindrični MPI od 84 KS, pored najosnovnijeg 1.0 DPI od 67 KS.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments