1. Home
  2. Vesti
  3. Isuzu Motors lansira kamion sa Hondinom tehnologijom vodoničnih gorivnih ćelija
Isuzu Motors lansira kamion sa Hondinom tehnologijom vodoničnih gorivnih ćelija
1

Isuzu Motors lansira kamion sa Hondinom tehnologijom vodoničnih gorivnih ćelija

131
1
Podelite sa prijateljima:

Isuzu Motors Limited planira da koristi tehnologiju vodoničnih gorivnih ćelija u predstojećem teškom kamionu, koji treba da stigne 2027. godine. Donor iste je Honda Motor Company.

Obe kompanije potpisale su sporazum u januaru 2020. na osnovu deljenja istraživanja o pogonima na gorivne ćelije za teške kamione. Kompanije reklamiraju još neotkriveni kamion kao alternativu sa „nultom“ emisijom koja nudi veliki kapacitet nosivosti i velike udaljenosti između (brzih) stanica za punjenje gorivom.

Honda Motor Company i Isuzu Motors Limited planiraju da počnu testiranje prototipa svojih predstojećih kamiona na javnim putevima do kraja marta naredne godine. Isuzu neće biti prva kompanija koja je izbacila kamion na vodonik, a Hyundai se sprema da isproba svoj teški kamion Xcient sa vodoničnim gorivnim ćelijama u Australiji. Isuzuov kamion se trenutno testira u Švajcarskoj i Kaliforniji.

Vredi napomenuti da vlade duž istočne obale Australije sarađuju na stvaranju „obnovljivog“ superautoputa za punjenje vodonikom za podršku kamionima sa gorivnim ćelijama.

AutoRepublika

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Primena vodonika kod teskih vozila dobija sve vece ubrzanje. Postoji velika verovatnoca da ce ovaj trend povuci primenu vodonika i kod putnickih automobila, verovatno u srednjem i gornjem segmentu velicine.