1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Renault 5 dobija izdanje Roland-Garros?
Električni Renault 5 dobija izdanje Roland-Garros?
4

Električni Renault 5 dobija izdanje Roland-Garros?

271
4
Podelite sa prijateljima:

Povodom ovogodišnjeg turnira, Renault očekuje lansiranje specijalne serije Roland-Garros svog budućeg električnog R5, koji će se plasirati na tržište u jesen naredne godine. Gradski automobil krasi nova metalik satensko bela boja.

Za razliku od Peugeota u prošlosti, Renault ne koristi naziv čuvenog turnira da oživi svoj asortiman u vidu posebne serije. Barem ne još… Proizvođač najavljuje da će budući R5 inaugurisati specijalno izdanje Roland-Garros od 2024. godine. Da se podsetimo, prototip R5 je uzet za osnov (95% veran serijskoj verziji) čija je žuta boja zamenjena metalik satensko belom nijansom, koja podseća na boju iz izložbenog automobila Alpine A290. Prema proizvođaču, gradski automobil iz Djepa će podeliti svoju kartu boja sa svojim rođakom, osim Bleu Alpine.

Pored nove boje, prototip R5, koji će biti predstavljen 28. maja u blizini terena, opremljen je raznim prepoznatljivim elementima. Sadrži amblematske simbole turnira kao što su višestruki krstovi svetog Andreja na bočnim rešetkama, ili čak logo Roland-Garrosa sa pozadinskim osvetljenjem. koji zamenjuje broj 5.

Unutrašnjost krakova naplataka ima eloksiranu plavu nijansu dok su konture prozora gradskog automobila ukrašene satenskim hromom. Prema nekim informacijama, gradski automobil bi trebalo da uđe u proizvodnju krajem leta naredne godine i da bude predstavljen oko marta. Stoga bi ovaj R5 Roland-Garros mogao da posluži kao lansirna serija u maju 2024. pre otvaranja porudžbina za čitav asortiman. Takođe može se zamisliti da će biti dostupan u najsnažnijoj verziji, a to su motor od 150 KS i baterija od 52 kWh.

Renault ne štedi na sredstvima za ovo 122. izdanje turnira Rolan Garos. Na štandu brenda sa znakom dijamanta prisutan je i koncept 4Ever Trophy, koji nagoveštava buduću seriju 4L (2025). Ovaj izložbeni automobil ima novu livreju Bleu Ile-de-France, koja se prvi put pojavila na R4 1962. godine. Žuti elementi napušteni konceptom R5 nalaze se na prototipu R4, posebno na nivou traka krovnog nosača, štitnika, opruga amortizera ili čak amblema točkova.

Druga očekivana novina je predstavljanje novog Renaulta Espace. Dvadeset primeraka porodičnog SUV-a biće deo flote od 185 vozila koja će, između ostalih, sadržati 90 Meganea E-Tech, 30 Australa sa 200 KS. Za proslavu 30. godišnjice Twinga, tri naknadno opremljene verzije će moći da prevoze navijače do terena za turnir.

AutoRepublika

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pitanje koje se namece samo po sebi: kakve veze ima jedan auto sa tenisom? Da li je tradicija automobilskog sporta u Francuskoj toliko siromasna da ne mogu da mu pronadju neko „automobilsko“ ime? Novi Reno 5 smatram veoma uspelim automobilom koji zasluzuje puni raspon varijanti, od gradskog do sportskog automobila, kao sto ga je njegov predhodnik imao.

Dragan

Novi r5 nema veze sa autom, ali nema veze…

Zoca

E-auto kao mobilni telefon -razmisljas kako ,kada koliko.. punis bateriju ….Mobilni menjas kao *ondom,takva su i sadasnja elektricna vozila..

Renault Terminator

Joj ćuti može to još mnogo gore…pogotovo od Renaulta😁.