1. Home
  2. Video
  3. Škoda iznela nove pojedinosti o dolazećem Superbu (VIDEO)
Škoda iznela nove pojedinosti o dolazećem Superbu (VIDEO)
6

Škoda iznela nove pojedinosti o dolazećem Superbu (VIDEO)

32.46K
6
Podelite sa prijateljima:

Povod za objedinjeni prikaz svih generacija Škodinog Superba u jednom video snimku, tiče se proslave devedesete godišnjice popularnog modela firme iz Mlade Boleslave. Prezentacija je naravno uključila i modernu verziju, model četvrte generacije, koji se pojavljuje kao liftbek i kao karavan. Siluete koji se naziru ispod pokrivke trebalo bi da nam pruže jasniji nagoveštaj o tome šta ćemo upoznati tokom jesenje premijere.

U stvari, do sada je nova Škoda Superb jedino i mogla biti viđena kroz siluetu predstavljenu na zatamnjenim slikama, ali ovo što se da zapaziti u poslednjem snimku, svakako otkriva podosta o popularnom vozilu.

Ranije se šuškalo da će grupacija Volkswagen, nakon što je kod Passata ukinula trozapreminsku verziju, Škodi ostaviti mogućnost prodaje i liftbeka, pored karavana. Vizuelno atraktivnija prva varijanta će ponuditi još blaže padajaću liniju zadnjeg prozora, naravno, poredeći taj detalj s aktuelnom generacijom Superba.

Staklo se očigledno završava neposredno pre zadnje ivice za odvajanje. Prednje svetlosne grupacije su ponovo osmišljene u obliku slova L, dok zadnje signalne grupe podsećaju na tradicionalno slovo C. Pride, video snimak otkriva neke oštre ivice, što posebno upada u oči kada se Superb posmatra s boka. Primetno je da je i zadnji kraj izdeljen jasnim vodoravnim linijama, nalik onome što videsmo na restilizovanom Superbu.

Nova Škoda Superb će biti sklapana u Bratislavi. Razlog za izmeštanje proizvodnog procesa iz češkog Kvasinija u slovačku prestonicu se tiče zbog raspoloživih proizvodnih kapaciteta u tim mestima, pa će se Superb po prvi put proizvoditi uporedo s Volkswagenovim Passatom, a koji je do sada bio sklapan u nemačkom Emdenu. Ti pogoni su prilagođeni proizvodnji elektromobila, pa je izmeštanje montaže Passata bila nužna radnja.

Za kraj još da navedemo da je Škoda u razdoblju između 1934. i 1949. godine,proizvela samo 900 civilnih i 1.600 vojnih primeraka originalnog Superba. Nasuprot tome, od 2001. godine do danas, moderne iteracije su plasirane u tiražu koji premašuje 1,55 miliona jedinica. Kako rekosmo, Superb prve iteracije je lansiran 2001. godine, druge 2008. dok je treća generacija prezentovana 2015.

Pogledajte šta je Škoda imala da (po)kaže.

AutoRepublika

(32455)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nestrpljiv sam da vidim sta je ispod pokrivaca! Steta sto je Skoda posle drugog svetskog rata upala u Istocni blok! Da nije bilo toga, njen razvoj bi imao sasvim drugi tok!

Jovan

I dalje bi bila otpad VW, a ne bi mogla da parira konkurentima poput Audi, BMw, Mercedes Benz, itd.

Bane

Bitenzi nicht serenzi.

Dragan

Tek cetvrta generacija za 90 godina!

BB

👏👏👏👌 😂🤣😂

Matori

A zašto se originalna ne broji?