1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Stiže nam film o čuvenom serijalu video igrica (VIDEO)
Stiže nam film o čuvenom serijalu video igrica (VIDEO)
0

Stiže nam film o čuvenom serijalu video igrica (VIDEO)

2.99K
0
Podelite sa prijateljima:

Možda se sećate 2014. godine kada je producentska kuća DreamWorks Pictures odlučila da snimi film „Need for Speed“ na osnovu čuvenog serijala video igrica. Iako nije dobio visoke ocene kritičara, film je ipak zabeležio solidan komercijalni uspeh pošto je zaradio preko 200 miliona američkih dolara u bioskopima. Ako je uspeo film Need for Speed, pa zašto ne bi i Gran Turismo?

Baš takvu logiku je pratila producentska kuća Columbia Pictures i uskoro ćemo videti filmsko izdanje najvećeg serijala video igrica na račun profesionalnog automobilskog trkanja. U bioskopima će se pojaviti jedanaestog dana avgusta, a za sada možete da uživate u priloženom kratkom video snimku.


Radnja prati život mladunca po imenu Džan Mardenboro. Njegovo ime vam verovatno ne zvuči poznato, ali je skrenuo pažnju na sebe kada je pobedio na turniru, takozvanom „GT Academy“. Ovaj turnir je bio organizovan u periodu od 2008. do 2016. godine i omogućavao je osobama da se takmiče u Gran Turismu, a pobednik bi dobio priliku da postane profesionalni vozač Nissana u raznim šampionatima auto-moto sporta.

Mardenboro je slavio 2011. godine kada je imao samo dvadeset godina i ujedno je postao najmlađa osoba kojoj je to pošlo za rukom. Nakon ovog podviga je dobio priliku da vodi u raznim šampionatima, kao što su britanska GT serija, zatim Formula 3, pa GP3, Super GT i na kraju Super Formula. Takođe je tri puta učestvovao na čuvenoj trci 24 sata LeMansa, a 2013. godine bio deo tima koji je završio na trećem mestu u svojoj klasi.

Sony, koji je inače zaslužan za sve serijale Gran Turisma, je najavio film na ovu temu još 2013. godine, ali većih poduhvata nije bilo sve do protekle godine. Snimanje je obavljeno u Mađarskoj, a za sve one koji misle da je reč o niskobudžetom filmu, spomenućemo da je uloge dobilo nekoliko zvučnih imena kao što su Orlando Blum i Džimon Hansu. Ulogu spomenutog Mardenboroa će tumačiti Arči Madekvi.

Svet se po prvi put upoznao sa Gran Turismom još 1997. godine kada je debitovao prvi deo za tadašnju konzolu Play Station 1. Ono što je razlikovalo ovaj serijal od prethodnika, je ležalo u velikom izboru automobila i staza. Primera radi, Gran Turismo 6 iz 2013. godine je pružao opciju vožnje čak 1.247 različitih četvorotočkaša na čak stotinu staza.

Vremenom je ova igrica dobila veliku konkurenciju i u vidu Microsoftovog serijala Forza, ali i pored toga Gran Turismo je predstavio osam serijala i prodao preko 72 miliona primeraka. Poslednji od njih nosi ime Gran Turismo 7 i debitovao je prošle godine za Play Station 5.

Uživajte u video snimku.

AutoRepublika

(2991)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments