1. Home
  2. Video
  3. Jedinstveni Mercedes 550 Royale kao neuspeo miks S klase i SLS-a (VIDEO)
Jedinstveni Mercedes 550 Royale kao neuspeo miks S klase i SLS-a (VIDEO)
2

Jedinstveni Mercedes 550 Royale kao neuspeo miks S klase i SLS-a (VIDEO)

32.27K
2
Podelite sa prijateljima:

Ulicama Monaka krstari neki, pa hajde da napišemo čudni, mutirani primerak Mercedesove S klase, pa da dodamo da je u pitanju soj s primesama sportskog SLS-a iz iste kuhinje. Ne, ovo nije nikakav novitet već se tim drumovima vrzma već nekoliko godina. Ono što jeste „novo“ i neočekivano je to da je ovaj put konkretan automobil zapažen i s one strane Atlantika, tačnije fotografisan je u Los Anđelesu. I to novo se dogodilo još 2016. godine, ali nam je bilo teško da odolimo a da ne podelimo priču koja ne zastareva s vama.

U početku, društvene mreže su podviljale kada se 2015. godine na netu pojavio veoma originalan sedan, kako rekosmo u Monaku. Javnost zna veoma malo o tom modelu, ali iz istorije slavnog brenda možemo da zaključimo da je barokni stil obezbeđen ugradnjom maske hladnjaka poznatog sa starih Mercedesa iz pedesetih godina prošlog veka (Ponton). Misteriozni amblem je istaknut na nosu vozila, odnosno na haubi, dok je stražnjici montirana nalepnica s natpisom „Royale“.

Farovi su očito skinuti sa sportiste s oznakom SLS, dok je za kabinu uzet najbolji uzor, odnosno perjanica švapskog brenda što će reći da je u pitanju neka replika onog što je nudila tadašnja S klasa, ali se ovo treba uzeti s dozom rezerve. Mnoštvo hromiranih detalja nikako ne doprinosi narušenoj liniji, odnosno celokupnom stilu čudnog automobila.

Više pojedinosti o čudnom mutantu se pojavilo par meseci kasnije kada je poznati jutjuber zapazio vozilo parkirano na losanđeleskoj džadi. Čovek nije odoleo izazovu i prišao je vozilu snimajući ga pametnim telefonom. Uspeo je čak da utvrdi i broj šasije, s obzirom da je višekarakterna identifikacija izložena u donjem delu prednjeg vetrobranskog stakla. Na osnovu tog podatka, niju mu bilo previše teško da shvati da je donorski model bio Mercedes S550 iz 2014. godine.

Pogled kroz bočno staklo je otkrio i samo poreklo neobičnog vozila, koje je u unutrašnjosti čini se ostalo neizmenjeno za razliku o teške hirurgije izvedne na karoseriji.

Ono što je do danas ostalo neznano jeste to što nemamo podatak o vlasniku vozila. Takođe, nije poznato ni genije koji je osmislio ovakav stil i preradio original u ovo. Ono što i bez konkretne cifre nije teško naslutiti jeste to da je prerada zasigurno koštala kamaru para i da je trebalo puno truda da se ovako neka zamisao sprovede u delo.

Šta mislite, jel vredelo truda?

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(32271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Mercedes znak sa 2 kraka…

Laki

Vidi se čak „W100“ nešto rijetko zaista!