1. Home
  2. Vesti
  3. KG Mobility (iliti SsangYong) ažurirao Rexton
KG Mobility (iliti SsangYong) ažurirao Rexton
0

KG Mobility (iliti SsangYong) ažurirao Rexton

717
0
Podelite sa prijateljima:

Novi brend KG Mobility, kako je nedavno nazvan SsangYong, dobro je počeo. Prvi put u poslednjih sedam godina istovremeno su zabeleženi i operativni i neto prihod: navodi se da su u prvom kvartalu ove godine cifre pokazuju 7 miliona dolara i 12,3 miliona dolara, respektivno. Tokom prva tri meseca prodato je 35.113 automobila. Na ovom pozitivnom talasu održana je prezentacija ažurirane porodice SUV-a sa šasijom, koja se sada zove KG Mobility Rexton.

Osnovni SUV sa petoro vrata je poznat kao Rexton New Arena. Njegov izgled je ostao isti (promenjen je 2020. godine), osim novih dodataka kao što su dodatni oslonci za noge i plastične obloge vrata. Iznenađujuće, stari logo SsangYonga je sačuvan na prednjem delu, iako je natpisna pločica na zadnjem kraju već dobila novu sa imenom kompanije.

Unutrašnjost je, međutim, pretrpela velike promene. Novi prednji panel, sa ekranom medijskog sistema širokog ekrana sa dijagonalom od 12,3 inča (ranije je bio ekran od devet inča), horizontalnim deflektorima za ventilaciju i kontrolnom pločom klime osetljivom na dodir. Virtuelni instrumenti (12,3 inča) su postojali i ranije, ali sada su uključeni u osnovni paket. Pojavilo se prošireno konturno osvetljenje (32 boje), za presvlake sedišta koristi se kožna ili napa koža.

Nema tehničkih promena. Na korejskom tržištu Rexton se nudi samo sa turbodizelom e-XDi 2.2 (202 KS, 441 Nm) i osmostepenim automatskim menjačem. Pogon je zadnji ili na sve točkove. Kompleks elektronskih asistenata, koji se sada zove Deep Control, poboljšan je: uključuje adaptivni tempomat, sisteme automatskog kočenja, zadržavanje trake i niz drugih asistenata.

Istovremeno sa SUV-om, ažurirani su i sestrinski pikapi Rexton Sports dužine 5,1 m i Rexton Sports Khan dužine 5,4 m. Ni njihov izgled se nije promenio (preuređen je pre dve godine), a i dalje se razlikuje od osnovnog Rextona. Pikapi takođe imaju novu prednji panel, a ona je kombinovana sa drugačijim volanom, tradicionalnom ručicom menjača i mehaničkom ručicom ručne kočnice.

Za pikape je predložena nova opcija pod nazivom Culmen, koja je postala najbogatija u asortimanu. Njegove karakteristike su originalni izraz „lica“ sa LED farovima iz SUV-a, povećan razmak od tla za 15 mm, različiti točkovi i napredna oprema.

Pikapi su konačno dobili istu forsiranu verziju 2.2 turbodizela (202 KS, 441 Nm) kao i osnovni Rexton. Ali u isto vreme, ručni menjač je isključen iz asortimana: od sada, svi pikapi se oslanjaju na šestostepeni Aisinov automatski menjač. Standardni Rexton Sports ima zadnje vešanje sa spiralnom oprugom i nosivost od 400 kg, produženi Rexton Sports Khan može da nosi 500 kg, a ako se poruči „teška“ verzija sa lisnatim umesto spiralnih opruga, nosivost će se povećati na 700 kg.

Ažurirana vozila KG Mobility Rexton su već dostupna za naručivanje u Južnoj Koreji. Najpristupačniji u porodici je Rexton Sports pickup po ceni od 21.100 dolara, iako za verziju Culmen traže 26.000 dolara. Rexton Sports Khan stretch pickup počinje od 23.100 dolara, dok Culmen počinje od 27.700 dolara. Rexton SUV koštaće najmanje 29.800 dolara.

AutoRepublika

(717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments