1. Home
  2. Vesti
  3. Opel (Vauxhall) Corsa i dalje dominira na britanskom tržištu
Opel (Vauxhall) Corsa i dalje dominira na britanskom tržištu
0

Opel (Vauxhall) Corsa i dalje dominira na britanskom tržištu

194
0
Podelite sa prijateljima:

Subkompaktni hečbek i dalje je najprodavaniji automobil na Ostrvu. 

Britanci su još uvek oduševljeni novom generacijom Corse, o čemu najbolje svedoče prodajni podaci. Od početka godine, pa zaključno sa julom, za ovaj heč iz B segmenta odlučila su se 24.333 potrošača u Velikoj Britaniji.

To je bilo dovoljno za komfornu prvu poziciju, jer se iza nje na drugom mestu našla Fordova Puma koja je prikupila nešto više od 20.000 registracija. Trećeplasirani model na listi je Nissan Qashqai sa 19.046 isporuka u dosadašnjem delu godine.

Iza japanskog SUV-a našli su se domaći Mini (18.951), zatim Kia Sportage (18.206) i Hyundai Tucson (17.173). Na sedmom mestu je još jedan krosover koji vuče poreklo iz Južne Koreje. U pitanju je Kia Niro koja je pribeležila 15.527 prodatih primeraka u prethodnom delu godine.

VW Golf je na osmoj poziciji uz 15.343 dostavljena komada kupcima na Ostrvu, dok je iza njega ostao još jedan Fordov model – ovaj put Kuga sa 15.055 isporučenih jedinica u Velikoj Britaniji.

Na kraju, deset najprodavanijih u periodu od januara do jula 2022. godine kompletirao je Toyotin Yaris. Japanski hečbek probio se do nešto više od 13.000 kupaca u pomenutoj zemlji.

Interesantno je da od dugogodišnjeg britanskog bestselera – Fordove Fieste, nema ni traga ni glasa, bar kada je reč o najpopularnijim novim vozilima u toj državi.

AutoRepublika 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments