1. Home
  2. Zelene strane
  3. Novi automobili BMW-a će biti izrađeni s polovičnim učešćem recikliranih materijala
Novi automobili BMW-a će biti izrađeni s polovičnim učešćem recikliranih materijala
3

Novi automobili BMW-a će biti izrađeni s polovičnim učešćem recikliranih materijala

193
3
Podelite sa prijateljima:

Planovi rukovodstva bavarskog proizvođača automobila koji je predstavljen plavo-belim grbom, predviđaju da svi novi primerci BMW-a integrišu 50% komponenti izrađenih od recikliranih materijala. Taj procenat je trenutno na nivou od oko trideset.

Nova vozila BMW-a će biti sklapana saglasno pravilima čiji su temelji dati u projektu Car2Car. I sam bavarski brend je deo ove priče, to jest uzeo je učešće u projektu čiji je glavni cilj u oblasti širenja upotrebe sekundarnih sirovina u različitim privrednim granama. BMW navodi da namerava da sarađuje s predstavnicima proizvođačke industrije i naučne orijentacije kako bi se istražila oblast koja se naziva „cirkularnom ekonomijom u automobilskoj industriji.“

Ovaj projekat je potpomognut od strane zvaničnih organa vlasti koji su organizatorima isplatili sumu od 6,4 miliona evra. Uključuje upotrebu inovativnih metoda rashodovanja vozila koja su skoro u potpunosti amortizovana (pohabana). U krajnjoj liniji se očekuje da će udeo materijala dobijenih reciklažom u novim vozilima bavarskog brenda biti značajno ojačan.

“BMW posebno naglašava tehnološke inovacije koje bi trebalo da preuzmu najznačajniju ulogu u brojnim privrednim granama, takoreći svim,” stoji u izjavi kompanije, doduše u malo slobodnijem, ali ipak verodostojnom prevodu. “Partneri koji su uključeni u ovaj projekat bi potencijalno mogli da stvore potpuno nove načine obezbeđivanja vrednih sekundarnih sirovina. To bi značajno doprinelo očuvanju prirodnih resursa, a blagotvorno bi uticalo i na veličinu takozvanog ugljeničnog otiska koji generišu naš vozila.”

AutoRepublika

(193)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboy

Znači zbog toga imam osećaj su novi modeli BMW-a sve više nalik smeću 🚮.

Bungi

Ubode ga ti u centar😜

moron

Za svaku je pohvalu što veće učešće recikliranih materijala.