1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volkswagena traži od rukovodilaca da voze električne automobile
Šef Volkswagena traži od rukovodilaca da voze električne automobile
6

Šef Volkswagena traži od rukovodilaca da voze električne automobile

216
6
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Volkswagen grupacije, Herbert Dis, tražiće od kompletnog rukovodstva da se odreknu SUS vozila i da pređu na baterijske automobile. 

Disov zahtev neće proći bez problema, jer kako javlja nemačka štampa visokorangirani menadžeri već su nezadovoljni ovim zahtevom. Treba imati u vidu da Dis želi da prelazak na električne automobila učini što jednostavnijim i da u tome vidi priliku za dodatnu promociju ovakve alternativne mobilnosti.

Osim toga, Volkswagen želi da korišćenjem baterijskih vozila u službene svrhe smanji i troškove u vezi sa automobilima koje upotrebljavaju njegovi rukovodioci. Dis je naglasio i da je prosečna emisija štetnih gasova kod službene flotile Volkswagena u ovom trenutku previsoka.

Šef nemačkog giganta naveo je da ona trenutno iznosi 137 g/km, što je daleko više od dozvoljene granice. Postepenim uvođenjem električnih modela, Dis očekuje da će flotna emisija pasti do kraja godine na manje od 97 grama po pređenom kilometru.

Herbert Dis je priznao da je njegova odluka o korišćenju električnih modela u službene svrhe izazvala internu kontroverzu, iako su drugi rivali davno ograničili emisiju štetnih gasova u svojim službenim flotilama. Sam izvršni direktor VW grupe će tako koristiti ID.3, koji će od septembra i zvanično biti dostupan na tržištu.

Dis već neko vreme samoinicijativno lično promoviše električna vozila. Tako je nedavno svojim ID.3 otputovao od Minhena do jezera Garda u Italiji. Prema njegovim rečima, putovanje je prošlo bez ikakvih problema i već sada je moguće otisnuti se na put u jednom električnom automobilu.

AutoRepublika 

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ništa bez ličnog primera.

Djordje Pesic

Bas se pitam koliko je vremena proveo u punjenju auta na tom putu do Italije i nazad.

D_C

Od Minhena do Lago di Garda nema mnogo preko 400km. Jedna pauza…a mozda ni jedna…

Na istoj lokaciji (ili bese Toscana) sam video Teslu S norveske registracije. E to mi je vec bilo oho-ho. Ali sam prosle godine takodje video Teslu S sa takodje norveskim tablicama u Vrnjackoj Banji. Nadao sam se da nadjem vlasnika da malo popricam i saznam detalje puta ali nisam uspeo.

Djordje Pesic

E pa dobro, 400km nije previse. Uz opustenu voznju jedna pauza za punjenje je taman da se malo iskulira od vozenja. Ali iz Norveske do nas… e to je ozbiljan put bato i za SUS, a kamoli za EV u danasnjem stadijumu razvoja. Moji rodjaci cepaju kolima iz Ajdnhovena do Bgda, sa jednim spavanjem u Nemackoj (donji delovi blizu Austiji)

D_C

A u medjuvremenu sam pogledao: ID.3 sa najvecom baterijom ima WLTP range od 550km.

Bungi

Svako će naći svoj interes šta mu je zgodnije (jeftinije) da vozi.Niko ne voli nametanja i pametovanja.