1. Home
  2. Vesti
  3. Bolje da je ostao u izolaciji… (VIDEO)
Bolje da je ostao u izolaciji… (VIDEO)
3

Bolje da je ostao u izolaciji… (VIDEO)

418
3
Podelite sa prijateljima:

Američki automobili imaju reputaciju da su brzi samo na pravcu dok već u prvoj krivini završavaju u jarku. Ovo verovanje baš i nije daleko od istine, posebno ako se govori o periodu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, kada su i stekli takav imidž.

Ipak, tokom prethodnih godina mnogi proizvođači su značajno napredovali po tom pitanju. Spomenućemo modele kao što je Dodge Viper ACR, koji je u svoje vreme bio najbrži automobil na čuvenoj stazi Nirburgring, ali i Ford Mustang Boss 302. Reč je o modernoj kreaciji klasičnog trkača koji se tokom šezdesetih godina veoma uspešno takmičio u tadašnjem Trans Am šampionatu. Tokom dve godine proizvodnje (2012.-2013.) je prodato 8.289 jedinica ovog modela.

Svet je sada siromašniji za jedan primerak, nakon što je neodgovorni vlasnik uspeo da slupa svoj Boss 302 na putu Angeles Crest u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Ovaj put je inače poznat po velikom broju oštrih krivina i po nedostatku ograde, pa tako nažalost ovakvi slučajevi nisu retkost.

Vozač je u potpunosti ignorisao naredbe o izolaciji, a krajnji rezultat je taj da je njegov ljubimac završio u provaliji, čak 120 metara od glavnog puta. Kada se spasilačka ekipa našla na licu mesta, zatekla je vozača i suvozača u relativno dobrom stanju i bez životno ugrožavajućih povreda. Nepoznato je zašto je došlo do nesreće, ali se najverovatnije radi o neprilagođenoj brzini kretanja.

Spasilačkoj ekipi je bilo potrebno nekoliko sati da bi izvukla Mustang iz provalije, što možete da vidite u priloženom video klipu.

AutoRepublika

(418)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U čemu je ekonomski smisao „spašavanja“ potpune „olupine“ ?

BojanNeki

Kad se tako nešto desi u Srbiji onda već kroz par dana na toj olupini osvane gomila đubreta, koja veš mašina, fižider… Da se bolje primi.

s mile

ekološki… plus dokazi za osiguranje…