1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Seven se može pohvaliti revolucionarnim konceptom enterijera
Hyundai Seven se može pohvaliti revolucionarnim konceptom enterijera
8

Hyundai Seven se može pohvaliti revolucionarnim konceptom enterijera

2.11K
8
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je obećao da će proširivati svoju električnu ponudu za jedan model godišnje, ostajući veran ovoj strategiji sa Ioniqom  5 i nedavno sa Ioniqom 6. Krosover i limuzina su već dostupni na gotovo svim tržištima, tako da je na potezu novi model koji će stići 2024. godine – Ioniq 7.

Treći iz nove palete već je viđen u dizajnerskoj studiji Hyundai Seven, a koji će biti brat blizanac nedavno predstavljene Kije EV9. SUV sa sedam sedišta će svojim dizajnom pratiti istu avangardnu liniju koju južnokorejski gigant primenjuje u električnim vozilima kako bi se razlikovao od konvencionalnih modela korejske marke.

I još jednom, konceptni automobil Hyundai Seven je otvorio svoja vrata pokazujući svoj najdragoceniji kvalitet: visoko modularni unutrašnji prostor koji se može prilagoditi različitim situacijama. Zadnja vrata se otvaraju unazad i omogućavaju pristup putničkom prostoru bez dosadnog centralnog stuba, kojeg je do sada malo proizvođača eliminisalo jer obezbeđuje krutost karoseriji kao celini, ali koji, bez sumnje, izaziva više pažnje kod kupaca.

Koncept Seven će ponuditi kabinu sa tri reda sedišta koja se mogu brzo i lako ukloniti kako bi električni model bio reprezentativno i zaista luksuzno vozilo, sa visokim nivoom udobnosti. Sedišta koja se mogu pretvoriti u praktične stolove ili fotelje za duga putovanja bez umora zahvaljujući funkciji opuštanja bez gravitacije. Hyundaijev koncept pokušava da poboljša život kroz dizajn.

Budući električni SUV biće model ekvivalentan Santa Feu, zasnovan na novoj platformi E-GMP južnokorejskog giganta i koji će imati pogonski sistem sa dva elektromotora sa maksimalnom kombinovanom snagom do 230 kW (313 KS) i sa visokim obrtnim momentom dostupnim odmah. Dve jedinice će se napajati litijum-jonskom baterijom kapaciteta 100 kWh, nudeći domet od više od 500 kilometara sa jednim punjenjem, dok će 80 odsto kapaciteta biti moguće dopuniti za manje od 20 minuta.

AutoRepublika

(2106)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Nedostatak „B“ stuba omogućava lakši ulazak putnicima pozadi ali u slučaju bočnog udara, zaštita je neminovno, manja.Ojačana vrata, pragovi, šarke i sva sila bočnih vazdušnih jastuka ne može pobijediti zakone fizike.Možda je ipak mudrije istrpiti malo maltretiranja prilikom ulaska na zadnje sjedište i ostaviti stari, dosadni „B“ stub🤔

BB

Kad pomeneš B stub, uvijek se sa njim hrvem u Mokki i kod ulaza (manje) i kod izlaza (više, guzica mi se zaglavi između volana i stuba), i još jedna stvar vrata su pomjerena ukupno nazad pa gdje je tijesan parking mogu da se odškrinu i onda mi se stopala (46) zaglave između praga i vrata. Da su stavili veća vrata koja ulaze dublje u blatobran (iako je taj dio neiskoristiv kao otvor) stopala bi imala više mjesta. Tako da u svemu gledam ovaj Hyundai sa simpatijama. Ono što mi se me sviđa je debljina vrata 😳, ono pojede sav… Pročitaj više »

Matija

Dopada mi se tvoj opis problema! Perfektno, slikovito, konkretno! 🙂 Debljina vrata – mislim da si u pravu, tu se sigurno krije masivan „most“ koji povezuje A i C nosac.

s mile

dodatna težina u vratima, umesto u stubu

Matija

Siguran sam da je stub dosta laksa varijanta! Pokretna konstrukcija ima prekid u sredini koji treba premostiti polugama. Predpostavljam da baterija u podu podize pod dovoljno da veci deo energije bocnog udarca ide u zonu sasije a manje na vrata.

Matija

Izvanredno elegantan auto! Ono sto mi jako smeta to je mnostvo sitnih svetlecih kockica napred i nazad, plus prednja maska sa karo-mustrom istih dimenzija! Sada je verovatno kasno da se protiv ovog cirkusa nesto uradi ali bi kod prvog faceliftinga moralo da se nadje elegantnije resenje! Koncept vrata je vrlo hrabar – B nosac nedostaje ne samo na karoseriji vec i na vratima! Predpostavljam da se u vratima nalazi masivna „mostovska“ konstrukcija koja povezuje A i C nosac sa pragom – vide se rupe za ankerisanje. Auto je sigurno prosao crash-test inace ne bi isao u seriju. Eliminacija B nosaca… Pročitaj više »

T_3

Glupost, da bi se bilo drugaciji po svaku cenu. Da su zaista hteli najprakticnije resenje, gledali bi kako da osmisle estetski prihvatljivo resenje za klizna vrata i potencijano da naprave klizna prednja vrata. Ko je imao prilike da koristi vozilo sa kliznim vratima, ne treba mu objasnjavati prednosti istih.

BB

Klizna vrata su veoma praktična, podržavam 👍