1. Home
  2. Vesti
  3. Povreda Fredija Flintofa dovela u pitanje budućnost Top Geara
Povreda Fredija Flintofa dovela u pitanje budućnost Top Geara
1

Povreda Fredija Flintofa dovela u pitanje budućnost Top Geara

962
1
Podelite sa prijateljima:

Svi znamo da Top Gear ovih dana svakako više nema onaj kultni status kao što je to bio slučaj pre 2015. godine kada su ga vodili Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej. Nakon što televizijska kuća BBC nije želela da produži ugovor sa Klarksonom posle još jednog u nizu skandala, trio je dobio ponudu Amazona, a Top Gear je često dobijao nove voditelje.

Iako je prošao kroz seriju nekih veoma zvučnih imena, kao što su Kris Evans i Met Leblank, Top Gear nikada više nije stekao onu hemiju među voditeljima, ali to ne znači da nije imao uspeha. Trenutni trio čine Kris Haris, Fredi Flintof i Pedi Meginis, a gledanost po epizodi iznosi oko 4,5 miliona ljudi. Opet, daleko od onih brojki iz zlatnih vremena, ali BBC kaže da je takva cifra najveća od kada su Klarkson, Hamond i Mej napustili tim.


Međutim, mediji pišu da je 45-godišnji Flintof nedavno učestvovao u nesreći tokom snimanja i da je BBC oduličio da obustavi ostatak 34. sezone do daljnjeg. Do incidenta je došlo još trinaestog dana decembra prošle godine, ali mediji tek sada pišu o njemu. Kako prenosi BBC News, Flintof je vozio model Morgan Super 3 na stazi Top Geara kada je iznenada izgubio kontrolu nad njime.

Ovaj sportista na tri točka je težak svega 630 kilograma, a pokreće ga Fordov 1,5-litarski turbobenzinac sa 118 konjskih snaga. Od nule do 100 km/h ubrzava za manje od sedam sekundi uz maksimalnu brzinu od 210 km/h. Menjač je petostepeni manuelni iz Mazde MX-5. Iako ne deluje kao previše moćan, Super 3 ume da bude komplikovan za vožnju najviše iz razloga što pozadi pruža samo jedan točak.

To je na svojoj koži osetio nekadašnji igrač kriketa, pa je izgubio kontrolu u jednoj krivini i automobil se prevrenuo nekoliko puta. Voditelj je nosio kacigu, ali je i pored toga helikopterom prebačen u bolnicu i oporavak još uvek traje. BBC kaže da im je „blizak izvor“ rekao da Flintof još uvek ima fizičke povrede, ali je nesrećni slučaj ostavio još veći emotivni bol na njega do te mere da razmišlja da se više ne vrati Top Gearu.

Televizijska kuća je brzo reagovala i suspendovala dalje snimanje 34. sezone, a odluka o nastavku će uslediti krajem godine. Takođe je pokrenuta i inspekcija od strane britanske agencije za bezbednost na radnom mestu HSE (Health and Safety Executive) pošto je Flintof ipak doživeo povrede na poslu. Ovo inače nije njegov jedini incident pošto je imao sličan sudar i 2019. godine i to, ironično, takođe za volanom Morgana Super 3.


Želimo mu brz oporavak i nadamo se da ćemo ipak videti narednu sezonu jer Haris, Flintof i Meginis ipak imaju solidnu hemiju.

AutoRepublika

(962)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Ni jedna trojka neće postići gledanost prvobitne trojke. Iz više razloga, blesavi, prilično različiti, i brate zezali su sve i svakog. Vređali, omalovažavali, ali na smešan način.

Od ove trojke Chris Harris mi je favorit.

Bilo je zadovoljstvo gledati ih.