1. Home
  2. Vesti
  3. Ford beleži straobalne gubitke u delu poslovanja koje se tiče EV
Ford beleži straobalne gubitke u delu poslovanja koje se tiče EV
3

Ford beleži straobalne gubitke u delu poslovanja koje se tiče EV

353
3
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač automobila Ford je tokom prethodnih godina uložio ogromna sredstva u razvoj koncepta elektromobilnosti, a u celoj toj priči, kompanija je zabeležila i značajne gubitke. Sudeći po podacima iz finansijskih izveštaja za prethodne dve godine, ispostavlja se da je profitni centar Forda Motora zadužen za konstrukciju električnih auotmobila, registrovao nepokriven gubitak koji doseže skoro tri milijarde evra.

Ono što je možda još zanimljivije jeste to da ni prognoze za ovu godinu nisu više optimističke, pa se pretpostavlja da će i ovogodišnji gubitak biti na nivou od tri milijade evra, što će reći da bi akumulirani nepokriveni gubitak u periodu od 2021. do 2023. godine, mogao biti oko šest milijardi evra.

Na događaju na kom su objavljene ove informacije iz američke grupe, zvaničnici firme su najavili i da će izveštavati o finansijskim rezultatima na novi način. Tako će ulagači moći da imaju jasniju sliku o performansama tri glavne divizije grupacije. Rezultati prvog tromesečja ove godine će biti obnarodovani 2. maja. Međutim, Amerikanci su odlučili da ne objavljuju finansijske rezultate po regijama, već samo po poslovnim rezultatima divizija.

Uprkos slabim finansijskim rezultatima koji su ostvareni, američka grupa s nadom i verom u bolje sutra gleda napred. Tako je uprava kompanije Ford Motor kazala da očekuje da divizija koja se bavi električnim vozilima mogla postati profitabilna do kraja 2026. godine, uz poslovnu dobit od oko 8%.

Ford očekuje da do kraja godine uveća proizvodni kapacitet kompanije na oko 600 hiljada baterijskih vozila na godišnjoj osnovi. Plan je svakako ambiciozan, a dodatno je ojačan željom rukovodstva da godišnji proizvodni kontingent grupacije, u ukupnom zbiru dosegne dva miliona četvorotočkaša.

AutoRepublika

(353)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pa, ko tera Forda da proizvodi elektricare? Nek predje u Evropu, ovde su se gorivni upravo izborili za buducnost! 🙂

Mustang

kako vidim ford polako ali sigurno propada

s mile

skoro naiđoh na link, ovo je ford sa kinezima napravio, lično, meni odlično izgleda, sviđa mi se prednji deo, svetla

MULLENGTRS

https://www.mullenusa.com/mullengt