1. Home
  2. Vesti
  3. Novi električni Opel Grandland ulazi u serijsku proizvodnju naredne godine
Novi električni Opel Grandland ulazi u serijsku proizvodnju naredne godine
3

Novi električni Opel Grandland ulazi u serijsku proizvodnju naredne godine

255
3
Podelite sa prijateljima:

Novi Opel Grandland će na proizvodne trake u električnoj formi već od 2024. godine. Novitet će biti sklapan u pogonima Opela izgrađenim u nemačkom gradu Ajzenahu. Grupacija Stellantis je najavila ovu vest krajem nedelje, precizirajući da se radi o drugom polugodištu godine koja sledi.

Aktuelna generacija krosovera po imenu Opel Grandland se može poručiti i u obliku dopunjivog hibrida. Nezavisno od izbora pogonskog sklopa, proizvodnja se odvija u pomenutom kompleksu u Ajzenahu. Električni naslednik će biti montiran na istom mestu, a da bi tako nešto bilo moguće, Stellantis je morao da uloži 130 miliona evra u modernizaciju postrojenja i opreme.

Zahvaljujući pomenutom osavremenjavanju, novi Opel Grandland će biti postavljan na modularnu arhitekturu STLA Medium, a obećana autonomija iznosi oko 700 kilometara.

„Naša najviše kompaktna fabrika u Nemačkoj, ona u Ajzenahu, pokazala je snažan trend unapređenja kvaliteta,“ kazao je Arno Debef, Stellantisov direktor proizvodnje. „Uz ovu namenu Stellantisove platforme za baterijske model, onu po imenu STLA Medium, visoko kvalifikovana radna snaga zaposlena u Ajzenahu će nastaviti da unapređuje proizvodni proces i kvalitet vozila. Sve to ide na radost kupaca.“

Inače, proizvodnja u pogonima Ajzenaha je započela u septembru 1992. godine, kada se tu zakotrljala prva Opelova Astra. Ajzenah je grad koji je podignut u saveznoj državi Nemačke koja se zove Turingija. Logično kada smo se podsetili datuma osnivanja fabrike, prošle 2022. godine, je obeležen trideseti rođendan, kada je organizovana i manifestacija nazvana Otvoreni dan. Proslavljen je i jubilej povodom sklopljenih 3,7 miliona vozila.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Pre neki dan gase se svetla radi uštede struje i dalje pomeramo sat radi uštede struje sijalice koje su bile u upotrebi više decenija prestali da prodaju radi uštede struje a onda nam prodaju EV koja povuku za pola sata struje koliko je potrebno četvoročlanoj porodici 7 dana.APSURD na kvadrat.

Tomislav

Ili mozda, bez uvrede, ne razumes ? Zasto bi rasipao energiju ?? Bez obzira koliko je imas, ne baca se, ne rasipa se, to je stvar kulture. Opet, za zadovoljstvo, potrosi KW koliko hoces, drugo je. To ti je prvi deo price. To nema veze sa drugim delom, elektricnim automobilima, elektricni automobili bez obzira na propagandu ovih koji zive od prodaje fosilnih goriva (neces verovati, svi ti naruceni clanci o stetnosti elektricnih automobila su ili placeni ili pisu nestrucni novinari radi pregleda) su ekoloski prihvatljiviji, jednostavno solarni paneli su buducnost, ostali izvori obnovljive energije takodje pa cak nuklearne elektrane…

Tradicija

Samo se ti vozaj u tom svom mikseru i teši se da je to sve tako.