1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski BYD u međuvremenu postao najveći svetski proizvođač medicinskih maski
Kineski BYD  u međuvremenu postao najveći svetski proizvođač medicinskih maski
3

Kineski BYD u međuvremenu postao najveći svetski proizvođač medicinskih maski

862
3
Podelite sa prijateljima:

Naravno da nimalo ne čudi što je Kina najveći svetski proizvođač zaštitnih maski za lice. Ipak, potražnja je tolika da ni Kinezi ne mogu da „postignu“ zbog pandemije koronavirusa. Isto važi za zaštitnu odeću i dezinfekciona sredstva za medicinsko osoblje.

Kako se COVID-19 proširio, koji je navodno potekao iz Vuhana, mnoge evropske zemlje, kao i SAD, pripremaju se za uvođenje oštrijih mera radi sprečavanja širenja zaraze. Samim tim, potražnja za zaštitnim maskama za lice je vrtoglavo porasla, tako da su mnoge kineske kompanije rekonfigurisale svoje poslovanje da bi zadovoljile potrebe tržišta. To uključuje i proizvođače automobila.

BYD Co, najveći kineski proizvođač električnih automobila (zapravo BYD Auto), koji je ujedno među najvećim proizvođačima baterija za automobile i bicikala, čiji portfolio uključuje i viljuškare, kamione i poluprovodnike, sada fokus prebacuje na zaštitnu opremu. Zapravo, napori u tom smeru su se pokazali do te mere uspešnim, da BYD tvrdi (u šta ne sumnjamo) da je najveći svetski proizvođač zaštitnih maski za lice.

Predsednik BYD-a, Vang Čuanfu, vodio je tim od 3.000 inženjera koji su uspostavili proizvodne linije koristeći postojeće komponente iz pogona u Longangu, u okrugu Šenžen, provinciji Gvangdong, koji je prethodno korišćen za proizvodnju skupih smartfona. Za manje od tri meseca, zabeležen je impresivan napredak, u skladu s visokim standardima potrebnim za proizvodnju medicinske opreme.

Trenutno, BYD proizvodi pet miliona maski i 300.000 boca dezinfekcionog sredstva za ruke  dnevno, koji se isporučuju širom Kine. Kompanija akođe proizvodi pet do deset novih mašina za proizvodnju maski.

AutoRepublika

(862)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Zanimljivo oni preko bare imaju toliki promet sa Kinom i Europom a nema šaka zaraženih , njih vazda virusi zaobiđu …. i onda kažu da ga nisu oni pustili a dokazano da su zadnjih xy virusa upravo oni kreirali i pustili i vazda isti obrazac, kina, Iran pa Italija …
Mislim da je pametnom jasno o čemu je riječ
Mada mi ni Rusi ne djeluju nevino, em zima (a tad se ko fol virus lako prenosi) a kod njih nista od zaraženih … nije logičan put djelovanja virusa neg je očito riječ o rasprsavanju virusa od strane nekih osoba .

BojanNeki

Teoretičaru zavera evo ti podaci samo za Njujork – 21.03.2020.

Coronavirus update, New York City:
– Brooklyn: 2,484 cases
– Queens: 2,254 cases
– Manhattan: 1,868 cases
– Bronx: 1,071 cases
– Staten Island: 437 cases

kola

nebrinu ameri ni za svoje stanovnistvo jer kad su srusili svoje dve najvece zgrade 2001 godine sta je problem i jedan virus. mada je broj zarazenih smesno mali u ameriki a mozda i to izmisljaju da nebude da nema nistam. rusija sa ovim nema nista jer je pala cena nafte sto ce ih razbiti, kao i evropu po svemu. samo amerika ce od ovoga ponovo biti 10 godina car. stoka jedna