1. Home
  2. Vesti
  3. Opel završava proizvodnju Insignije i sprema joj električnu zamenu
Opel završava proizvodnju Insignije i sprema joj električnu zamenu
4

Opel završava proizvodnju Insignije i sprema joj električnu zamenu

923
4
Podelite sa prijateljima:

Prva generacija Opel Insignije predstavljena je krajem jula 2008. na Salonu automobila u Londonu, u karoseriji sa četvoro i petoro vrata, nakon čega je usledio i karavan, koji je izgubio taj naziv i postao „Sports Tourer“. Na osnovu karavana nastao je i Coutry Tourer, koji je stigao posle ozbiljnog fejslifta. Druga generacija Insignije dobila je sufiks „Grand Sport“ , nudeći čak i sportske opcije sa legendarnim akronimom GSi.

Prema italijanskim izvorima, Insigniji je došao kraj nakon proizvodnje jedinica koje su naručene pre zatvaranja knjiga rezervacija prošle godine, što je vremenski okvir koji svi brendovi koji dele platforme daju sebi da ispune zahteve kupaca i da ih ne bi ostavili na cedilu. Istorija se još jednom ponavlja, jer nakon sporazuma postignutog između Stellantisa i General Motorsa prošlog leta, proizvodnja Insignije je zaista privedena kraju.

Proizvedena u Riselhajmu, na specifičnoj traci gde se nalazi platforma „Epsilon II” severnoameričkog giganta, ova konstrukcija je zauzimala prostor u potpuno renoviranim objektima, dogovarajući se o konačnom datumu prestanka proizvodnje poslednjeg izistinskog Opela.

Na polovini dekade se očekuje Opel Manta-e. Nemačka firma polaže velike nade u električni krosover koji će biti predstavljen sa avangardnim dizajnom, a koji će poprimiti ime legendarnog nemačkog sportskog automobila koji je ostvario toliko pobeda među konkurencijm. Nemački brend, koji je uspeo da bude više nego profitabilan pošto je pod okriljem stare grupe PSA i sadašnjeg Stellantisa, ponudiće inovativan dizajn sa različitim verzijama i do 700 kilometara autonomije.

AutoRepublika

(923)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

A što jednostavno ne prepakuju C5X, verujem da bi kupci zapravo to više želeli. A Manta kao električni SUV – bez komentara…

moron

Prva generacija mi je bila prelepa, druga mi nikada nije sela, a verzija sa 3-cilindričnim motorom mi je došla kao šamar.

Rikošet

„Nemački brend, koji je uspeo da bude više nego profitabilan pošto je pod okriljem stare grupe PSA i sadašnjeg Stellantisa, ponudiće inovativan dizajn sa različitim verzijama i do 700 kilometara autonomije.“ Opel je možda profitabilan, ali su njegov kompanijski obim, proizvodnja, prodaja i što je najvažnije broj radnika svedeni su na presmiješan nivo u poređenju sa GM erom. S druge strane ako je taj minimalizam uslov da Opel posluje pozitivno, onda je neki menadžer iz PSA puno bolje procijenio realne mogućnosti ovog brenda dok su ga u GM-u bildali na pogrešan način, pa su zato i bili neprofitabilni. Meni lično… Pročitaj više »

Laki

👍