1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota udvostručava hibridne opcije u novoj Corolli
Toyota udvostručava hibridne opcije u novoj Corolli
1

Toyota udvostručava hibridne opcije u novoj Corolli

195
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota  pojačava svoju poziciju lidera u proizvodnji hibridnih automobila s novim varijantama.

Ovoga puta je u centru pažnje Corolla, koja će biti prvi model japanske marke, koji će u ponudi imati dve različite hibridne verzije. Ljubitelje Toyote će sigurno radovati činjenica što se u jednom slučaju radi o performantnom modelu.

Toyota želi da Corolla ponovi uspeh RAV4, na čiju se prodaju čak 80 odsto odnosi na hibride. Kao i u slučaju SUV-a, Toyota neće u ponudu stavljati dizel model. Da podsetimo, u Evropi se popularni japanski model prodavao pod imenom „Auris“, kako u hedžbek, tako i karavanskom izdanju.

Performantni hibrid će biti dostupan takođe u u navedenim karoserijskim konfiguracijama, a raspolagaće sa 180 ks iz hibridnog sistema, čija je osnova 2,0-litarski benzinski motor. Očekivana prosečna potrošnja iznosi 3,7 litara benzina na 100 pređenih kilometara. Ovaj pogonski sklop nije dostupan za limuzinsku verziju.  Dakle, sve tri varijante će biti u ponudi u standardnom izdanju s 1,8-litarskom hibridnom postavkom sa 122 ks, koja pruža prosečnu potrošnju od 3,3 litra goriva na 100 kilometara. Ovaj pogonski sklop je dostupan i u Priusu.

U Evropi, Toyota će plasirati ograničenu ponudu konvencionalnih modela. To se odnosi na primerke s 1,2-litarskim četvorocilindarskim benzincem sa 116 ks, koja zamenjuje 1,3-litarsku opciju. Što se sedana tiče, on je dostupan u verziji s 1,6-litarskim motorom sa 132 ks.

AutoRepublika

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Performantni hibrid će biti dostupan takođe u u navedenim karoserijskim konfiguracijama, a raspolagaće sa 180 ks iz hibridnog sistema, čija je osnova 2,0-litarski benzinski motor“

I ima maksimalnu brzinu manju nego li Toyota Proace Verso 1,5 D-4D od 130 ks …