1. Home
  2. Vesti
  3. Noviji primerci G Klase s problemom na menjaču…
Noviji primerci G Klase s problemom na menjaču…
5

Noviji primerci G Klase s problemom na menjaču…

246
5
Podelite sa prijateljima:

Verovatno jedan od modela s najsjajnijom reputacijom nemačkog premijum proizvođača Mercedes-Benza, terenac s oznakama G Klase je subjekt priče o kampanji povlačenja vozila uzrokovane tehničkim nedostatkom na sistemu za transmisiju.

Sa svojim oreolom neuništivosti, luksuznom unutrašnjom prezentacijom i izvanrednim terenskim sposobnostima, G Klasa je postigla i postiže veliki uspeh na određenim tržištima, kao što su ponajpre Sjedinjene Države i zemlje na Bliskom istoku. U Evropi se obraća kupcima koji su željni da iskažu svoju jedinstvenost, odnosno onima koji ne žele da budu „jedan u milion“.

Oduvek se kao velika komparativna prednost ovog modela, i to ne bez jasnog razloga, nameće teza da G Klasa poseduje sposobnost da pređe nekoliko stotina hiljada kilometara bez osetnih i vidnih znakova habanja i slabljenja. Međutim, veliki kvar, koji utiče na menjač, danas zahteva da ovaj model napravi „jedan krug više“ i da prođe kroz majstorsku radionicu.

Nemački Mercedes je pre par dana upravo objavio da menjačka kutija varijanti ovog modela, onim s oznakama 280 CDI i 300 CDI, poseduje fabrički uslovljene nedostatke. Konkretno, prednje osovine se mogu sudarati sa drugim elementima i oštetiti ih. Menjač se tada može zaključati, čineći vozilo subjektom koji se ponaša van kontrole vozača.

Problemom su pogođeni primerci proizvedeni u intervalu između 4. aprila 2016. i 13. septembra 2021. godine, ali nemamo podatke o tome koliko komada će tačno morati nazad na korektivnu intervenciju. Ono što se zna je da je u toku akcija obaveštavanja srećnih dobitnika besplatnog tretmana. Ako ste jedan od srećnika na čije ime glasi saobraćajna dozvola G Klase, možete proveriti status svog vozila pozivanjem broja lokalnog servisera u vašoj zemlji. Biće srećni da vam posvete malo svog vremena.

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pet i po godina su proizvodili vozila sa istom vrstom serijske greške?
„Bravo“ za MB !!!

BB

Nemoj tako, to je njemački kvalitet… Još na superluksunom živućem oldtajmeru

TheStig

MB je skraćenica od „Major breakdown“. Doduše ni ostali njemci nisu puno bolji. BMW je skraćenica od „Break My Wallet“ dok Audi znači All Unsafe Designs Implemented 😀 hahaha.

moron

😄😄😄
Šta živ čovek sve neće smisliti.

TheStig

Vala baš 😀 haha