1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Brabus Suzuki Jimny traži kupca, a cena je prava „sitnica“
Brabus Suzuki Jimny traži kupca, a cena je prava „sitnica“
3

Brabus Suzuki Jimny traži kupca, a cena je prava „sitnica“

18.34K
3
Podelite sa prijateljima:

Strogi zahtevi homologacije standarda Euro 6d uništili su planove japanskog brenda sa Suzukijem Jimny. Mali SUV je osvojio fanove svojim dizajnom, ispunjavajući knjige porudžbina širom kontinenta, ali je morao da bude povučen samo dve godine nakon lansiranja jer nije prošao standardne testove emisije. Brend je tražio „brzo” rešenje da zadrži model u prodaji.

Rešenje je pronađeno, Jimny je ponuđen kao komercijalno vozilo, eliminišući zadnja sedišta. Lansiran je pod imenom Suzuki Jimny Pro. Nedavno je u Indiji predstavljen Jimny sa 5 vrata i neće napustiti ovo tržište u pravcu Evrope, tako da kupci moraju da se zadovolje teretnim SUV-om sa dva sedišta. Međutim, onaj koji je zaista interesantan je Brabusov Suzuki Jimny sa izgledom bližim Mercedesu G-Klase, a prodaje se u salonu u Holandiji.

Ofarban u elegantnu tamnoplavu boju, karakteristični okrugli farovi su zatamnjeni, rešetka od vertikalnih hromiranih šipki je iz Nemačke, a prednji branik je takođe iz zemlje Švaba. Čak su i zadnja svetla sa terenske ikone, privlačeći više pažnje na ambleme „Turbo 4Matic 800“, ravnije lukove točkova ili izduvne grane sa strane u najčistijem stilu AMG-a.

Unutrašnjost je Brabus oplemenio kožom presvučenim enterijerom, sedištima, panelima vrata, tunelom za menjač i instrument tablom, kao i volanom sa pečatom ovog specijaliste za tjuning. Takođe je prisutna replika zvezdanog neba Rolls-Roycea. Zaista jedinstvena kreacija koja ima nekoliko velikih problema: jedan je u analognoj instrument tabli, a druga ima veze sa njegovim performansama, jer je njegova najveća brzina ograničena na 145 km/h.

Motor i mehanika ostaju isti. Nudi se sa 1,5-litarskim benzinskim motorom sa 102 „konja“ povezanim sa petostepenim manuelnim menjačem i sistemom pogona na sva četiri točka AllGrip Pro. Drugi problem, i mnogo veći, jeste njegova cena. Na prodaju kod dilera u Roterdamu, specijalizovanog za vrhunske modele, njegova cena prevazilazi razumnu cenu, jer se prodaje za 80.000 evra. Da je skupo, skupo je. Naš Zvezdan je toliko platio svoj negdašnji X5.

AutoRepublika

(18343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vredi ti para, ovakav 😀

BB

Pa to nije napravljeno za obične smrtnike, što je skuplji to je njima primamljivije…
Dakle, još je i jeftin 😜

Matija

Igracka za bogate decake! Ako, neka ih, neka se igraju kad im se moze! 🙂