1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Oettinger proslavlja 20. godišnjicu Golfa R sa dodatnim sportskim duhom
Oettinger proslavlja 20. godišnjicu Golfa R sa dodatnim sportskim duhom

Oettinger proslavlja 20. godišnjicu Golfa R sa dodatnim sportskim duhom

461
1
Podelite sa prijateljima:

Više od godinu dana nije bilo vesti iz Oettingera, nemačkog tjunera sa najviše iskustva sa Volkswagenovim Golfom, koji je pravi fetiš za tjunera posvećenog dodavanju izvanrednog sportskog duha svim svojim kreacijama, uključujući i druge brendove giganta iz Volfsburga.

Ako je pre godinu dana protagonista bila aktuelna generacija Golfa GTI, ovoga puta je to najekstremnija verzija kompakta, koja je nedavno proslavila 20 godina na tržištu. VW Golf R već ima novi paket koji uveliko poboljšava njegov imidž, to je komplet u kojem aerodinamika igra bitnu ulogu kao i masa, i napravljen je od plastike. I što je još važnije, može se montirati direktno, pošto ima sva evropska odobrenja.

Novi paket, koji će se naći u prodaji od prvog kvartala 2023. godine, izdvaja se po novim kovanim alu felnama, od kojih svaka teži samo osam kilograma, što znatno smanjuje masu kompakta u odnosu na standardne. Dolaze u dizajnu sa više krakova, hromiranim ili pozlaćenim, dok aerodinamički paket ima poseban spojler za prednje usne koji, zajedno sa krilima na krajevima branika, smanjuje podizanje.

Na bočnim stranama se nalaze i specijalne lajsne, koje su fiksirane direktno na standardne, dok se na zadnjem delu ističe prisustvo zadnjeg difuzora specijalno dizajniranog za Golf R bez kuke za vuču, ofarbanog u sjajnu crnu boju. Izduvni okviri su napravljeni od poliranog aluminijuma, a na vratima prtljažnika je postavljen upečatljiviji šuplji spojler, isti onaj koji se nudi za GTI. Oettinger je takođe razmišljao o kupcima Golfa R Performance, za koje nudi veći i elegantniji zadnji spojler.

Aerodinamički paket košta 2.785 evra ako je u boji karoserije, a dostiže i 3.875 evra ako se odlučite za specijalnu sjajnu crnu završnu obradu. To je agresivniji dodir u skladu sa brutalnim performansama koje nudi motor 2.0 TSI, sa maksimalnom snagom od 320 KS koja se kreće na asfalt preko pogona na sve točkove 4MOTION i 7-brzinskog automatskog menjača DSG.

Golf R je jedan od najbržih modela u svom segmentu, koji ubrzava za 4,7 sekundi do 100 km/h i dostiže maksimalnu brzinu od 270 km/h.

AutoRepublika

(461)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Poslednji trzaji hothach segmenta,svi proizvođači satiru svoje zujalice.