1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Inglorious Basterds Cycles predstavili restomod Fiat Panda 4×4
Inglorious Basterds Cycles predstavili restomod Fiat Panda 4×4
3

Inglorious Basterds Cycles predstavili restomod Fiat Panda 4×4

1.03K
3
Podelite sa prijateljima:

Originalna Fiat Panda predstavljena je na Salonu automobila u Ženevi 1980. godine, i predstavlja poseban model koji je postao jedna od najpopularnijih italijanskih ikona. Sa dugom istorijom iza sebe, uključujući i i to da je deo istorije Seata, krajem osamdesetih dobio je i verziju sa pogonom 4×4. Terenska opcija je ostala u ponudi torinskog proizvođača do danas.

Italijanska firma tarantinovskog imena Inglorious Basterds Cycles odlučila je da oživi originalnu Pandu u vidu restomoda. Mali model zadržava svoj kultni urbani dizajn i kockaste linije, sa okruglim farovima sa tehnologijom Full LED integrisanim u prednji deo kojem nedostaje tradicionalna rešetka, zamenjena zatvorenom pločom, i sa cevastom šipkom tipičnom za SUV vozila. Ne znamo za vas, ali nas maska podseća na masku Yugića.

Cela karoserija je potpuno nova, proizvedena ručno, podignuta zahvaljujući novom vešanju i velikim terenskim gumama sa 15-inčnim felnama. Postigli su izdašne napadne i odlazne uglove od 44,5 i 44,4 stepeni; u prevodu, može da se suoči sa bilo kojim terenom. Unutra, najviše pažnje ne privlači Sabeltov sportski volan sa tri kraka, već veliki ekran koji se proteže duž instrument table, zajedno sa par gipkih sportskih sedišta obloženih kožom. I enterijer nas podseća na Yuga 😊.

Što se motorizacije tiče, ugrađen je 1,2-litarski četvorocilindrični motor sa maksimalnom snagom od 75 konja nasleđen od prve generacije. To je jedan od poznatijih motora sa 8 ventila i višestrukim ubrizgavanjem i sa njim je spojen elektromotor koji deluje kao generator, koji prikuplja kinetičku energiju od kočenja da bi je koristio kao pogon tokom ubrzanja. Menjač je petostepeni manuelni, a tu je i pogon na sva četiri točka.

Kreatori nisu dali podatke o specifikacijama, jer imaju samo prototip sa kojim već sprovode testove i njegove karakteristike će biti objavljene u junu. Naravno, ovaj italijanski specijalista je već zadivio neke zainteresovane, iako je potvrdio da planira da proizvede samo desetak jedinica, pogotovo što je po ceni mnogo daleko od originalne Pande. Da ne dužimo, treba izdvojiti 58 hiljada evra. Opet je jeftinije od Brabusovog Jiimnyja.

AutoRepublika

(1027)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Hoće li kao original biti bez srednjeg diferencijala? Ili će se za ove novce i to dobiti ?

Matija

Pun pogodak! Za uzivanje u terenskoj voznji nisu potrebni monstrumi, dovoljni su okretni i sposobni malisani kao ovaj, Suzuki Dzimni, Dacia Manifesto i slicni. Na bocnoj projekciji ovog „terencica“ vidi se silueta razvodnika koji najverovatnije poseduje i medjuosni diferencijal. Predpostavljam da i FIAT Panda takodje ima uredjaj sa slicnom funkcijom ali bez zupcanika vec tzv. visko-kuplung. Prednja maska mi ne lici na Jugica. Ceo prednji deo je suvise kutijast, mogao bi da bude malo optimiran sa bocnim zakosenjima u zoni farova. Prednji i zadnji ugao se zovu zvanicno „prilazni“ i „silazni“ a srednji izmedju osovina „ugao rampe“. Koliki je klirens?… Pročitaj više »

BB

Super autić ali da je jednostavan kao traktor unutra… Imam osjećaj da pola para koštaju oni ekrani unutra. Dakle opet auto za kolekcionare, što ne čudi ako je restamod, ali bilo ji dobro imati ocakvu realnu malu mašinu po normalnoj cijeni…