1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen će u izradi enterijera više koristiti prerađene flaše s otpada i slično
Volkswagen će u izradi enterijera više koristiti prerađene flaše s otpada i slično
3

Volkswagen će u izradi enterijera više koristiti prerađene flaše s otpada i slično

178
3
Podelite sa prijateljima:

Savremena interpretacija legendarnog minibusa, Volkswagen ID. Buzz je debitovao pre oko godinu dana s ultra modernim dizajnom, čisto električnim pogonskim sklopom i održivim rešenjima koja uključuju kožu neroganskog porekla i materijale dobijene reciklažom, a koji su korišćeni u enterijeru. Neke od ovih ekoloških inovacija će biti prenete i na ostale modele iz porodice ID i tu mislimo na one s oznakama ID.3, ID.4, ID.5, pa čak i na dolazeći ID.7.

Dakle, Volkswagen je s modelom ID. Buzz ušao u priču proširene upotrebe recikliranih materijala. Tako su na primer, materijali dobijeni od plastike izvađene iz okeana, ili od plastike izvučene iz starih PET flaša izrađivane pojedine površine u enterijeru, dok su presvlake sedišta izvedene od materijala koji VW naziva „morskim predivom“, i kojeg čini oko deset procenata prikupljenog morskog otpada. Ovakva rešenja sveukupno donose za više od 30% uštede u emisijama CO2 u poređenju s implementacijom konvencionalnih materijala koji se koriste u automobilskoj industriji.

Pored pobrojanog i neke od krovnih površina kao i podnih obloga su napravljene od recikliranog poliestera, dok se druge reciklirane plastike koriste u izolacionom sloju tepiha pomenutog modela zvanog ID. Buzz. Reciklirani materijali se na spoljašnjosti mogu pronaći u zaštitnim oblogama podvozja i oblogama kućišta točkova.

Naposletku, ali ne i najmanje bitno, Volksvagen više ne koristi hromirane ukrase za panele vrata i za volan, jer ih je firma zamenila tečnom bojom sa hromiranim izgledom, a koja ima vezivo na biološkoj, to jest organskoj bazi. Ne ulazeći u konkretne detalje, Volkswagen kaže da će većina ovih rešenja sada biti primenjena na ostatak porodice koja se preziva ID, uključujući ažurirani ID.3 i nadolazeći ID.7.

Imamo najavu prikazivanja modernizovanog modela ID.3, i to za 1. mart. Doneće minimalne dizajnerske izmene, ali i značajne novine u putničkoj kabini. Pored intenzivnije upotrebe recikliranih materijala, obećanje Volkswagena pokriva i najavu kvalitetniji obloga, 12-inčni ekran osetljiv na dodir i redizajnirani centralni panel s dva držača za čašel.

Entuzijasti koje raduje višak konjskih snaga će obradovati podatak da je u procesu razvoja i nabrijanija alternativa s oznakom GTX. Nemci iz Volkswagen u međuvremenu rade i na verziji ID. Buzza s produženim međosovinskim rastojanjem, a koji će se prodavati u Sjedinjenim Američkim Državama.

AutoRepublika

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Svi se kao brinu za okolinu i kao forsiraju reciklažu.Pa hajde nek se nađe meki mangup među ovim eko političarima i nek zabrani kokakoli da prodaje proizvode u plastičnoj ambalaži svoje proizvode.Hoće al malo sutra a koliko ja vidim po smeću pored puta naj više je plastičnih flaša to bi prvo trebalo zabraniti.Nekada se čak i za jestivo ulje menjala ambalaža tj sipalo se a sada od 5ml. do 50l sve u plastici.

BB

Dakle sad je smeće i zvanično? 😜🤣😂

s mile

ID buzz, je godinama najavljivan, tizeri, fotkice, i konačno krenuo u proizvodnju , valjano skup, i samo formom vezan za original

za li neko web sajt gde se može videti konkretna prodaja / proizvodnja toliko reklamiranog a još duže iščekivanog Buzza….