1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo sprema električni hedžbek za narednu godinu
Volvo sprema električni hedžbek za narednu godinu
0

Volvo sprema električni hedžbek za narednu godinu

233
0
Podelite sa prijateljima:

Novi hedžbek biće zasnovan na konceptu 40.2 (prikazanom na fotografiji) i imaće i potpuno električnu verziju.

Ovaj model biće postavljen na Volvovu modularnu CMA platformu, koja između ostalih pogonskih rešenja, može koristiti i isključivo električnu energiju. Koncept je nudio autonomiju od oko 500 kilometara po jednom punjenju.  Šef razvojnog odeljenja Volvoa Henrik Grin izjavio je da kompanija svakodnevno napreduje po pitanju električnih vozila, te da su pozitivne promene itekako vidljive.

Grin je takođe potvrdio da će Volvo koristiti modularni sistem baterija, ali nije saopštio od koliko autonomije će se početi. Ovo znači da će različiti paketi opreme imati veću ili manju autonomiju po jednom punjenju.

Na pitanje da li će električne varijante baciti senku na one sa tradicionalnim pogonom, šef razvojnog odeljenja Volvoa, odgovara: „Ciljamo na dve grupe ljudi. One koji poseduju električni automobil i žele da to maksimalno istaknu, kao i one koji ovakav tip automobila biraju iz drugih razloga. Mislim da je za sada više prve grupacije, a videćemo koliko će se to zaista odraziti na prodajne rezultate“

Volvo je prošle godine najavio da će potpuno elektrifikovati svoju gamu, odnosno da će svaki model imati i varijantu koja koristi elektromotor.

 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments