1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Kineski jutjuber osmislio Citroen C(5)X
Kineski jutjuber osmislio Citroen C(5)X

Kineski jutjuber osmislio Citroen C(5)X

3.52K
5
Podelite sa prijateljima:

Postavlja se pitanje da li je Citroen C5 X trebalo više da liči na stare limuzine brenda, poznate po svom neobičnom vešanju i smelom dizajnu.

Citroenov stil je trenutno veoma poseban u svetu automobila, čak i ako ševron više ne dozvoljava iste originalnosti kao ranije na tehničkom nivou. C5 X, velika porodična limuzina (ili karavan, kome kako milo), rođak Peugeota ​​508, ima dizajn koji je jedinstven na tržištu i veoma se različikuje od konkurencije.

Da li je mogao da ode još dalje i da još više podseća na prošle modele Citroena? Kineski jutjuber Bai Ninga je odlučio da transformiše novi C5 X tako da izgleda veoma slično CX-u.

Za ovo je u dubini promenio stil automobila. Zahvaljujući prednjim i zadnjim branicima novog dizajna, bočnim pragovima i posebno potpuno aerodinamičnim zadnjim točkovima, C5 X izgleda kao CX, ili je možda bolje da napišemo C(5)X. Zbog nedostatka hidropneumatskog ogibljenja, brat Kinez je čak ugradio pneumatsko prigušivanje da bi mogao da spusti automobil za 100 milimetara.

Takođe modifikovan iznutra da liči na CX, ovaj poseban C5 X zaista postoji, ali je dizajniran za potrebe videa.

AutoRepublika

(3523)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Kad neće svojom istorijom da se bave Francuzi onda to mogu Kinezi…
Dosta je to dobro youtuber uradio… Mogao bi ovo u kitu da prodaje

s mile

Svaka čast ovakvim youtuberima, koji radom i kreativnošću dolaze do broja pregleda, za razliku od majmuna koji ferari voze po njivama, miniraju kola, zapale ih ili bace sa visine. Pajseri

Matija

Pokusaj vredan paznje, ako nista drugo barem je skrenuo paznju publike na temu originalnog stila velikih Citroena. Da bi se moderan Citroen napravio tako da lici na stari ID-DS potrebno bi bilo preraditi njegovu platformu. Nizak nos starog Citroena bio je moguc samo zahvaljujuci centralnoj poziciji motora – uzduzno iza prednje osovine. Bez ikakvih teskoca postojeci motor-menjac mogao bi da se postavi popreko iza prednje osovine. Na taj nacin bi nos vozila bio prazan, tj. tu bi bio samo hladnjak. Koncept nije nov, svoje prve skice napravio sam 1993 godine. Citavih 15 godina kasnije Tojota je razvila isti koncept i… Pročitaj više »

Bungi

Koliko se sjećam, kad su predstavili prvu generaciju Smarta, izgledao mi je jako visok i uzak.Uvijek mi se nekako činilo da je trag prednjih točkova dosta uži od zadnjih što upšte nije dobro za stabilnost i upravljivost, pogotovo pri velikim brzinama.Kad je pojavio Tojota IQ, odmah je golim okom bilo uočljivo da je dosta širi od Smarta .

Matija

Tacno! Prva generacija Fortwo imala je sledece dimenzije: 2,5 x 1,51 x 1,52 metara. Prednje gume bile su upadljivo uze od zadnjih i ako je nazivna mera bila ista – 15 cola. Auto je izgledao kao karikatura. Druga generacija je porasla u svim smerovima: 2,7 x 1,56 x 1,54 metra. Smart je uvek imao problema sa stabilnosti jer je prednja osovina bila jako malo opterecena – samo 20% tezine kod punog vozila. Bez obzira na snagu, bilo je tjuning verzija, brzina je uvek bila ogranicena, u drugoj generaciji na 150 km/h. Kod Tojote nije bilo ogranicenja!