1. Home
  2. Video
  3. Uskoro stiže i Forza Motorsport 8
Uskoro stiže i Forza Motorsport 8
0

Uskoro stiže i Forza Motorsport 8

232
0
Podelite sa prijateljima:

Dugo vremena se činilo da je Gran Turismo ubedljivo najbolji serijal video igrica iz oblasti profesionalnog auto-moto sporta, ali u poslednjih petnaestak godina, Forza se definitivno izborila za svoje mesto. Developer Turn 10 Studios je predstavio prvu verziju još 2005. godine, dostupnu samo za Microsoftovu konzolu xBox, kao rivalsku spomenutom Gran Turismu, koji je bio dostupan samo za Play Station. Turn 10 Studios se koncentrisao na kvalitet umesto kvantiteta pa je pružao daleko manji izbor staza i automobila, ali sa realističnijom vožnjom, mehaničkom i kozmetičkom štetom u slučaju agresivne vožnje i sudara i na kraju podešavanja vozila od najmanjih tehničkih sitnica pa do bogatog izbora grafika.

Od tada je debitovalo sedam serijala, a onaj poslednji iz 2017. godine je nosio ime Forza Motorsport 7 i pružao je preko 700 automobila i 200 konfiguracija među 32 staze. U međuvremenu je serijal podeljen i na još jednu verziju poznatu kao Forza Horizon, za čiji nastanak se pobrinula britanska firma Playground Games, a pažnja je posvećena slobodnoj vožnji umesto profesionalnih staza.

Turn 10 Studios je upravo najavio novu generaciju kao odgovor na Gran Turismo 7, o kome smo pisali preko oko mesec dana. Kratki video materijal je postavljen na sajt društvene mreže Youtube, a pokazuje nam nekoliko scena iz garaže kao i jurnjave dva automobila Mazda BAC Mono i Apollo Intenza Emozione na američkoj stazi Laguna Seca.

Dok nam takav video klip možda i ne pokazuje mnogo, eksperti su već analizirali najmanje detalje i kažu da će grafike biti u 4K rezoluciji uz 60 kadrova u sekundi. Na taj način, igrica će pružati nečuvene grafike detalja kao što su vremenski uslovi, senke na putu i automobilima, pa i male kamenčiće tokom vožnje.

U prošlosti je Forza Motorsport je imao seriju po pitanju relija pa možemo očekivati i prašinu, blato i slične terenske uslove u realističnoj slici. U suštini, Turn 10 Studios nije razočarao u prošlosti pa ne vidimo razlog zašto bi se to desilo sada.

A kada ova fantastična igrica stiže u prodavnice? Pa za tako nešto ćemo morati da sačekamo. Developer kaže da je razvoj tek u ranoj fazi i da će Forza Motorsport 8 biti dostupna za xBox Series X i Windows 10. Ovaj detalj posebno ne obećava, pošto spomenuti Series X još takođe nije debitovao i to bi se trebalo desiti tek krajem ove godine, što znači da na omiljeni trkačku igricu ćemo čekati još minimalno godinu dana. Stara izreka kaže da se „gradnja perfekcije ne može požurivati“ pa se nadamo da ona važi i za Forzu Motorsport 8.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments