1. Home
  2. Vesti
  3. Srećni dobitnici Mercedesove fabrike u Rusiji biće Kinezi
Srećni dobitnici Mercedesove fabrike u Rusiji biće Kinezi
5

Srećni dobitnici Mercedesove fabrike u Rusiji biće Kinezi

10.56K
5
Podelite sa prijateljima:

Sve je više detalja u vezi sa sudbinom fabrike za proizvodnju automobila koja je donedavno u Ruskoj Federaciji poslovala pod kontrolom nemačkog preduzeća Mercedes-Benz. Ono što je izvesno jeste to da će proizvodni kompleks izgrađen pod sjajem trokrake zvezde u okolini Moskve dobiti novog vlasnika pre nego što nastupi naredni mesec.

Mercedes-Benz je objavio povlačenje s ruskog tržišta u jesen prošle godine, a kompanija je obustavila aktivnosti na prodaji automobila u najvećoj zemlji na svetu, kako uvezenih tako i onih proizvedenih u fabrici pokraj Moskve, odnosno u Esipovu. Istovremeno, vlasnik imovine nemačke kompanije u Rusiji je postala firma Avtodom holding, pri čemu pomenuta imovina uključuje i proizvodne linije. Sada Rusi pišu o tome da će vlasnik cele fabrike postati upravo ta firma – Avtodom.

Rukovodstvo Avtodoma je u pregovorima s više inostranih partnera koji su zainteresovani za ponovno uspostavljanje proizvodnog ciklusa, ali se još uvek ne zna koji amblem će ti četvorotočkaši nositi. Najveći su izgledi da novi upravnik pogona dođe iz Narodne Republike Kine, pošto su od automobilskih nacija, s Rusima ostali „dobri“ još i Iranci i Indijci, ali oni nemaju marke koje bi se mogle meriti s Mercedesom.

Zato i jeste gotovo izvesno da će novi korisnik pogona u Esipovu biti iz Kine, koji će uz proizvodne kapacitete dobiti i svoj kolač na lokalnom tržištu. Inače, fabrika o kojoj pišemo je skoro nova. U funkciji je od proleća 2019. godine i u nju je tada uloženo oko 191 milion evra, uz projektovani proizvodni kapacitet od 25 do 30 hiljada vozila godišnje.

Kako prenosi tamošnji portal Autonews.ru, dogovor prema kom se fabrika prenosi u vlasništvo Avtodroma je trenutno na stolu vladine komisije za koju se očekuje da potvrdi ideju. Uprava ove firme je obećala da neće zaboraviti na vlasnike Mercedesa, što će reći da će obezbediti punu post-prodajnu uslugu.

AutoRepublika

(10556)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Kako Indijci nemaju marke slične Mercedesu? A šta su Jaguar i Land Rover? 😜

Renault Terminator

Koga nema bez njega se može,jel tako😎.

Pirko

Mercedes već odavno nije neka kvalitetna marka, sem s klase i amg odelenja.

Vlada Legenda

Baš tako!imam drugara koji servisira maltene samo Mercedes i kaže da nije ni blizu standarda kao pre,sem ekskluzive!
Ma može zapad samo da se bori i zadovoljava kratkoročnim uspesima ekonomije,ali prosta količina sile i tehnike koja se nalazi na istoku mora da prevlada vremenom, izgleda brže nego očekivano!
Jadna Evropa će biti progutana kao kolateralna šteta u ovom voj o ekonomskom ratu istoka i zapada…
Kineska elktrična i ruska standardna i jeftina,ali pouzdana vozila,će se sve više voziti,videćete!

BB

Mislim da se Evropa ciljano uništava, između ostalog i ovako https://banjaluka.net/kokainskio-ludilo-preplavilo-evropu/