1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota predstavlja rivala kultnoj Mazdi MX-5 za dve godine
Toyota predstavlja rivala kultnoj Mazdi MX-5 za dve godine
0

Toyota predstavlja rivala kultnoj Mazdi MX-5 za dve godine

244
0
Podelite sa prijateljima:

Još nismo dočekali da vidimo dugo najavljvani atraktivan roadster Toyota Supra, bez kamuflažne folije, a iz najvećeg japanskog proizvođača stižu najave o skorom debiju najmanjeg među trilingom roudstera, koji dopunjava još model GT86.

Dakle, šef inženjering odeljenja kompanije Toyota, Tecuja Tada je izjavio da ovaj proizvođač planira da tržištu ponudi sportski roudster model koji bi bio pozicioniran ispod GT86, što ga stavlja u direktnu konkurentsku poziciju spram legendarne Miate za oznakama marke Mazda.

„Predsednik Toyote, Akio Tojoda nije propuštao priliku da iskaže svoju želju da roudster gama marke može da se nazove “Tri brata”, izjavio je Tecuja u intervjuu. „Sa modelom GT86 u središtu ponude, Suprom kao najvećim bratom, nedostaje nam najmanji među trojkom.“ Ovaj model se sasvim izvesno neće pojaviti na tržištu pre, najranije 2020. godine, ali kada bude bio predstavljen očekuje se da pokupi instant simpatije publike.

Novi, mali roadster bi trebao da pozajmi brojne stilske detalje sa S-FR koncepta (na fotografijama) koji je svetskoj javnosti predstavljen 2015. godine, što ga dovodi u poziciju naslednika dizajnerskog pravca koji je definisao krosover C-HR. Imajući u vidu koji konceptni model će novajliji biti “duhovni otac”, za očekivati je da sportski kupe sa dvoja vrata koristi točkove zadnje osovine kao pogonske, baš kao i konkurentstka Mazda.

Za sada je dostupno veoma malo informacija o novitetu, pa ne posedujemo nikakve detalje o pogonskom sklopu predviđenom za ovaj model. Ipak, očekuje se da najozbiljniji kandidat bude postavka iskorišćena za hot heč veziju Corolle.

S-FR koncept je koristio četvrocilindarski benzinski agregat, zapremine 1,5 litara, uz 130 konjskih snaga i 147 njutn metara obrtnog momenta. To znači da ukoliko Toyota želi da bude konkurentna u odnosu na rivala iz Mazde, moraće da ponudi snažniji agregat, s obzirom na to da zemljaci iz Hirošime za MX-5 koriste i jedinicu koja isporučuje više od 180 konjskih snaga.

Pored “standardne” roudster verzije, na vrhu ponude se očekuje i targa verzija.

Još da dodamo da se predstavljanje modernizovanog modela GT86 očekuje u intervalu od jedne godine nakon premijere budućeg najmanjeg roudstera iz game.

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments