1. Home
  2. Vesti
  3. I FCA će koristiti novu platformu PSA grupe
I FCA će koristiti novu platformu PSA grupe
0

I FCA će koristiti novu platformu PSA grupe

278
0
Podelite sa prijateljima:

PSA grupacija potvrdila je da će nakon spajanja sa FCA i italo-američka alijansa imati pristup upotrebi eVMP arhitekturi namenjenoj električnim modelima. 

Navedena platforma trebalo bi da bude ključni faktor u daljem razvoju električnih automobila PSA grupacije. Namenjena je pre svega vozilima C i D segmenta i omogućava veliku modularnost.

Prema informacijama koje je saopštila francuska kompanija eVMP biće u stanju da obezbedi dovoljno prostora za baterije kapaciteta do 100 kWh, te će automobili koji će koristiti ovu osnovu moći da pređu do 650 km prema WLTP protokolu.

Ova platforma moći će da se koristi i kao baza za određene plug-in hibridne modele, a strategija PSA je da se ovakvi automobili ponude na onim tržištima gde neće biti ozbiljnije potražnje za električnim vozilima.

Treba podsetiti da je eVMP nastala iz konvencionalne arhitekture EMP2 sa kojom deli veliki broj komponenti, te je i njen razvoj bio značajno jeftiniji nego što bi se to očekivalo. Čelnici PSA grupe potvrdili su da nakon što dođe do fuzionisanja sa FCA, ova baza biće temelj razvoj i modela italijansko-američke alijanse.

Veruje se da će prvi modeli koji će stići na eVMP ahitekturi biti električne verzije Peugeota 3008 i 5008. Nakon toga se očekuje prava „poplava“ automobila koji koriste ovu platformu. Tako će posle 2023. godine eVMP biti osnova i za modele Fiata, Alfe, Jeepa…

AutoRepublika 

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments