1. Home
  2. Vesti
  3. Raste broj proizvedenih Tonalea usled jake tražnje
Raste broj proizvedenih Tonalea usled jake tražnje
8

Raste broj proizvedenih Tonalea usled jake tražnje

4.89K
8
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka Alfa Romeo je prisiljena da uvede drugu smenu u fabrici u kojoj su ugrađena proizvodna postrojenja čiji je zadatak u domenu montaže atraktivnog krosovera s oznakama Tonalea. Kompleks o kom pričamo je izgrađen u italijanskom mestu Pomiljanu, gde se proizvodi i Fiat Panda. Radnici koji su bili angažovani na sklapanju Pande, sada će preći na novi, ovde najavljeni zadatak, jer Alfa već ima zabeleženih 35 hiljada porudžbina popularnog SUV-a.

Iako uprava Alfe nije uspela da obezbedi da se s isporukama Tonalea krene na svim planiranim tržištima sveta, tražnja za ovim modelom je već izrazito jaka. Tolika da smo u prilici da prenesemo ovu vest. Dodatno, na istim linijama će se krenuti i s radom na proizvodnji modela Dodge Hornet, koji nije ništa drugo do preimenovani Tonale, što je urađeno kako bi se proizvod lakše umilio kupcima s one strane Atlantika.

Italijanski krosover se trenutno nudi na evropskom i japanskom tržištu, dok je isporuka u Americi najavljena za neki bliski period u budućnosti uz početnu cenu za Tonale s paketom Sprint od nepunih 43 hiljada američkih dolara.

Pomenuta italijanska fabrika je odlično poslovala u 2022. godini, a to se može reći jer je zabeležen rast proizvodnje od 34%, što u apsolutnim pokazateljima govori o 165 hiljada vozila, od kojih se dvadesetak hiljada odnosi na model Tonale. Sada, s jednom radnom smenom više u procesu stvaranja ovog SUV-a, proizvodni kontingent će iznositi 400 vozila na dan. U isto vreme, najava je svakako unela radost u kuće 1.600 radnika koji su bili na prinudnom odmoru, a sada će nazad na posao.

Inače, Tonale je u prvoj godini prodaje, u Evropi zabeležio 11.171 registraciju, ali je još u novembru objavljeno da 35 hiljada kupaca čeka u redu za novajliju. Krosover iz ove priče se na Starom kontinentu nudi kao dopunjivi i laki hibrid, ali i kao dizel. U Americi pak, neće ga biti u drugoj formi od PHEV. Ta modifikacija integriše 1,3-litarski turbobenzinski motor koji u tandemu s električnim agregatom oslobađa 285 konjskih snaga.

Model Tonale bi trebalo da odigra ključnu ulogu u planu uprave kompanije Alfa Romeo, a koji predviđa da do kraja ove decenije, najmanje 40 procenata realizacije brenda potiče s vanevropskih tržišta, što nije lako ostvarivo jer je 2021. godine, udeo tako opredeljene geografski analizirane isporuke bio na nivou od svega 18%.

Za kraj ćemo još dodati da je potencijalno dugačka i lista čekanja za klonirani Tonale, odnosno za Dodge Hornet. Rane procene govore o tome da će na godišnjim osnovama biti prodavano više od 40 hiljada primeraka Horneta. Živi bili – pa videli!

AutoRepublika

(4886)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Auuu šta smo dočekali… Još će Škodu da pretekne 😜

Matori

Pa sad, ako Škoda nastavi sadašnji trend, može i da se desi. 🙂

moron

Koliko ja pratim ono što se objavljuje na Fiat forumu, prodaja Tonalea je za iste periode na nivou prodaje vremešnog Stelvia. Koji se dosta uzdržano prodaje …

BB

Na kojem tržištu?

moron

To je pitanje za administratora i moderatore FLCS foruma ( Fiat, Lancia i ostali žabarski djubar ) 😊

Djole

Onaj ko nije vozio auto nema potrebe da komentarise bilo šta. Auto je top

BB

Nisam vozio ali jesam sjedio u nekoliko navrata, ukupno auto je dobar ali meni ne odgovara.

Renault Terminator

Znači nema dalje🤣…
https://youtu.be/fSOU7grekYc