1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis X ulazi u serijsku proizvodnju sa cenom od 300 hiljada dolara
Genesis X ulazi u serijsku proizvodnju sa cenom od 300 hiljada dolara
4

Genesis X ulazi u serijsku proizvodnju sa cenom od 300 hiljada dolara

246
4
Podelite sa prijateljima:

Još uvek se trudimo da naviknemo da i Južna Koreja ima svoj premijum brend. Ono što je još više čudno jeste odluka korporacije Hyundai-Kia da prodaje luksuzni Genesis u istim izložbeno-prodajnim salonima kao i modele Kia Rio ili Hyundai Elantru, ali brend je zapravo za sada odlično primljen od strane kupaca. To se posebno odnosi na Sjedinjene Američke Države gde ga mnogi vide kao marku koja je u istoj situaciji kao što je to bio slučaj s Lexusom pre trideset i kusur godina.

U suštini, Genesis još uvek nema onaj imidž i prestiž kao Mercedes ili BMW, ali oni koji su ga kupili nemaju zamerki, pošto redovno završava u vrhu svake liste po kriterijumu zadovoljstva kupaca.


Korejski proizvođač vozila naravno želi da promeni taj imidž „prepakovanog Hyundaija“ i potreban mu je takozvani „halo“ model. Pričamo o vozilima sa visokom cenom, namenjenim samo onim specijalnim kupcima, i na taj način bi predstavljao nešto najbolje što Genesis može da ponudi. Kolege sa sajta Automotive News tvrde da će taj model biti X i da im je to lično potvrdio „glavonja“ saveza vlasnika salona. Njegovo ime je Piter Lancavećia i kaže da je do takve informacije došao na sastanku njegovog saveza s ljudima koji vode korporaciju.

Ako vam ime X zvuči poznato, za to postoji veoma očigledan razlog. Naime, Genesis ga je dva puta predstavljao u konceptnom izdanju. Crni kupe smo prvo videli na Salonu automobila u Šangaju 2021. godine, dok je beli kabriolet usledio prošle godine na Salonu automobila u Los Anđelesu. Oba je naravno pokretao motor na struju u „duhu“ današnjih vremena, a firma nikada nije otkrila njegove specifikacije.

Javnosti je uvek bilo rečeno da Genesis planira da prodaje samo električne automobile u bliskoj budućnosti i da je X začetnik takvih vremena. Lancavećia je zatim otkrio Automotive News-u još jedan detalj, a on se odnosi na cenu.

Naime, serijski X bi trebalo da košta između 200 i 300 hiljada dolara, pošto će svaki od njih biti ručno sklapan, a proizvodnja bi bila ograničena na par stotina jedinica godišnje. Takođe je rekao da očekuje „veliki broj kupaca koji će poželeti da menjaju svoj Bentley Continental za Genesis X“…

Bilo kako bilo, ovaj specijalni četvorotočkaš bi trebalo da krene sa proizvodnjom tek za nekoliko godina, a do tada se mnogo toga može promeniti. Kao što smo spomenuli, Genesis jeste najmlađi igrač u moru značajno poznatijih rivala, ali nekada je i Lexus to bio…

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Lep automobil!

Matija

Veoma lep auto! Dizajn je supermoderan a napravljen je na principima vecne klasicne elegancije! Ovo je veliki uspeh dizajnera Genesisa!

Lansiranjem u stratosferu premium klase ovaj model postace za obicne smrtnike nedostizan. Steta, zeleo bih da ga vidjam sto cesce na ulicama. Lepe stvari i lepe zene donose nam raspolozenje i optimizam!

Zoca

Angazuju dobre dizajnere..Onaj Donkervolke kako vec bese..pa Schreyer ..Ne zale para..🤣

Matija

Luc Donckervolke ima iza sebe veliko iskustvo: Peugeot, Audi, Skoda, Lamborghini, Bentley, Hyundai i sada Genesis! On je 1965 godiste, 58 godina, takoreci na kraju karijere a bez obzira na godine ima veliku inspiraciju i zelju za stvaranjem! Moje postovanje!