1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prvi put u istoriji vidimo Mercedes-Benz GLC s tri reda sedišta
Prvi put u istoriji vidimo Mercedes-Benz GLC s tri reda sedišta
0

Prvi put u istoriji vidimo Mercedes-Benz GLC s tri reda sedišta

693
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes GLC je u drugom naraštaju debitovao početkom prošlog leta, ali je tek sada počela da se širi paleta tog aduta Švaba. Prvi dodatak porodici krosovera GLC postaje izduženi izdanak, onaj koji preferiraju kupci u Kini. Prethodna generacija GLC-a je takođe posedovala takvu modifikaciju u ponudi, ali je ovaj put, broj i dubina razlika u odnosu na osnovni model značajnija. Kao rezultat takve strategije, ne može se grehom protumačiti odluka konstruktora da ponudi novitet na međunarodnom tržištu.

Naposletku, po prvi put u (svojoj kratkoj) istoriji, model GLC je dobio treći red sedišta!

Iznad je produžena verzija, ispod standardna

Međuosovinski razmak kineskog krosovera je za 89 milimetara impresivniji od onog koji obeležava evropski donorski model (2.977 mm spram 2.888 mm). Ali, pored toga, blago je uvećan i zadnji prepust, pa je ukupna dužina vozila jača za 11 centimetara i iznosi 4.826 mm. Još treba naglasiti i da je zadnjica noviteta značajno preuređena, pa vozilo nudi višu dozu osobenosti.

Zadnji krovni nosači su postavljnei da budu više uspravni, dok je nagib stakla na petim vratima nešto blaži. Pride je i krov nešto više postavljen. U smislu ukupne visine, kineski GLC nadmašuje evropskog brata za celih 74 milimetara (pa je visok 1.714 mm), ali su ovom rezultatu značajno doprineli i masovni krovni nosači.

Drugi red sedišta je deljiv u standardnoj razmeri 60:40, i lepo je reći da su moguća i uzdužna podešavanja klupe. U trećem redu sedišta su montirane dve preklapajuće jedinice, dok će putnici moći da računaju na tim mestima i na držače čaša i USB priključke (tipa C). Ovi detalji su dostupni između sedišta.

Zapremina prtljažnika nije javno obelodanjena, ali je u isto vreme ponuđena i verzija produženog SUV-a po imenu Mercedes GLC koja nudi klasičnu postavku (onu s dva reda za sedenje).

Prednji deo putničke kabine predstavlja kopiju onog što videsmo kod evropskog brata, ili oca, kako god. Virtuelna  instrumentacija je deo već serijske opreme uz ekran dijagonale 12,3 inča, centralnu konzolu zato „okupira“ uspravno postavljen ekran osetljiv na dodir s dijagonalom od 11,9 inča. Blago je zakrenut ka vozaču.

Ko poželi i pride doplati, dobiće i projekcioni ekran (HUD). Paket AMG je takođe moguće dokupiti uz izduženu verziju krosovera zvanog GLC.

U početku će paleta ovog modela dostupnog Kinezima brojati samo dve modifikacije. Obe su pokretan dvolitarskim turbobenzinskim četvorocilindrašima, i oba su laki hibridi (sistem 48-volti anlaser-alternator). Koji god da je motor izabran, povezan je s devetostepenom automatskom transmisijom i prenosom snage na obe osovine (4Matic).

Kada na ovom vozilu vidite nalepnicu na kojoj piše GLC 260 L, to znači da motor razvija 204 konjske snage, iako u Evropi s ovoliko vatrene moći, po putevima dejstvuju primerci s oznakom GLC 200. Moguće je videti i modifikaciju koja nosi oznaku GLC 300 L, i tu je agregat navijen na 258 konjskih snaga. Kasnije će se pojaviti i hibridne alternative, ali dizele ne treba očekivati na kineskom tržištu. Neće ih ni biti, kako stvari stoje sada.

Dugački krosoveri će biti plod rada zaposlenih u zajedničkom poduhvatu koji se zove Beijing Benz, a na tržištu ih je razborito očekivati od marta. Sledeća prinova globalne game novog Mercedesa-Benza GLC-a će nositi sufiks Coupe, a kamuflirane prototip primerke su već hvatali objektivi špijunskih kamera. Posle ove verzije, biće lansirana i najmoćnija s oznakama odeljenja AMG.

AutoRepublika

(693)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments