1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask ismevao General Motors zbog anoreksičnih prodajnih rezultata
Ilon Mask ismevao General Motors zbog anoreksičnih prodajnih rezultata
1

Ilon Mask ismevao General Motors zbog anoreksičnih prodajnih rezultata

367
1
Podelite sa prijateljima:

General Motors već neko vreme tvrdi da ima veoma ambiciozan plan prema kojem će postati najveći proizvođač električnih automobila na američkom tlu do 2025. godine. Nismo baš sigurni kako će uspeti u tome pošto su prošle godine širom sveta isporučili manje od 25 hiljada jedinica, ali predsednica firme Meri Bara kaže da će General Motors investirati preko 35 milijardi američkih dolara da bi ponudio dvadeset vozila iz segmenta BEV u naredne tri godine, uz još deset dodatnih u ostatku sveta.

Za sada ponuda se zasniva samo na modelima Chevrolet Bolt i GMC Hummer, od čega ovaj prvi prati skandal da je sklon požarima, a kamionet je tek krenuo u serijsku proizvodnju.


Kraj marta je označio da svi proizvođači „preko bare“ objavljuju prodajne rezultate za prvo tromosečje. General Motors je poslovao relativno dobro, posebno ako se uzme u obzir nestašica kompjuterskih čipova, ali utisak definitivno kvare električni četvorotočkaši.

Konkretnije, isporučeno je samo 457 jedinica, od čega je većinski deo otpao na Bolt kome mnogi već štampaju čitulju. Hummer je prošao nešto bolje sa 99 primeraka, što je zapravo veliki rast u poređenju sa 2021. godinom kada je GMC napravio samo jedan terenac.

Naravno, Ilon Mask nije mogao mirno da sedi i da ne pecne firmu koja smatra da će nadmašiti njegovu Teslu u roku od samo tri godine. Na društvenoj meri Twitter je napisao kratko i jasno „Room to improve“ i time nagovestio da General Motors još mora mnogo da napreduje ukoliko bi da postane veliki igrač među proizvođačima vozila na struju.


Situacija ipak nije toliko crna kao što zvuči na prvi pogled. Luksuzni Cadillac Lyriq startuje sa proizvodnjom ovih dana, pikap kamionet Silverado EV je već dobio preko 110 hiljada narudžbi, a uskoro bismo mogli da vidimo i one pristupačnije modele kao što su Chevrolet Equinox i Blazer.

Možda bi Mask ipak trebalo malo da pripazi šta priča, pošto General Motors beleži samo uspehe od kada je Bara preuzela čelo kompanije i ne sumnjamo da će biti ozbiljan igrač i na tržištu električnih automobila.

AutoRepublika

(367)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

neka prvo skinu toyotu sa trona u usa, pa neka onda razmišljaju o tesli