1. Home
  2. Vesti
  3. Patentiran logotip nove Ladine sestrinske marke ​
Patentiran logotip nove Ladine sestrinske marke ​
2

Patentiran logotip nove Ladine sestrinske marke ​

265
2
Podelite sa prijateljima:

Montaža kineskih automobila pod oznakom Lade je tokom prošlog leta pokrenuta uz pompu, ali se u proteklih šest meseci krosover Lada X-Cross 5 (iliti FAW Bestune T77 sa drugim amblemima) nije pojavila u prodaji. Partnerstvo Avtovaza sa koncernom FAW-om, prekinuto je bez objavljivanja razloga. Prema nezvaničnim podacima, jedina serija od 170 automobila sastavljenih u Sankt Peterburgu je otišla u vozni park Avtovaza, a sam projekat je zatvoren.

Ipak, ideja o saradnji sa Kinezima je živa, s tim da se marka Lada više neće koristiti za realizaciju ove ideje.

Predsednik Avtovaza Maksim Sokolov je nedavno najavio da će biti kreiran poseban brend za automobile koji se sklapaju u Avtozavodu Sankt Peterburg. Sama fabrika je kupljena od društva FSUE NAMI za simboličnu sumu od jednog evra još u februaru 2023. godine, a ranije je pripadala Nissanu, koji je napustio Rusiju.

Još nema zvaničnih informacija o novoj marki, ali je 11. januara u ime Avtozavoda Sankt Peterburga podneta prijava za registraciju novog logotipa tamošnjem Zavodu za zaštitu intelektualne svojine – Rospatentu. A već 15. januara, u materijalima na vebsajtu nadležnog tela se pojavila grafička slika sa stilizovanim slovom X. Predstavljene su dve verzije žiga – ravna i trodimenzionalna. Prema aplikaciji, oni će se koristiti za širok spektar proizvoda – od pravih automobila i delova do figurica igračaka (automobilčića) i maketa.

Kakvi će to automobili biti? Pod kojim imenom će biti lansirani? Tačnih odgovora još nema. Na nedavno održanoj konferenciji Avtovaza je prikazan je slajd uslovnom paletom modela: prvorođenče buduće marke bi trebalo da bude krosover i sedan iz segmenata C/D, a prvi model će se pojaviti ove godine. Prema brojnim glasinama, novi logo će nositi automobili Cherija.

AutoRepublika

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Ipak, ideja o saradnji sa Kinezima je živa, s tim da se marka Lada više neće koristiti za realizaciju ove ideje.“

Prva pomisao mi je bila da ce „Lada“ kao marka konacno izumreti. Medjutim, realnije zvuci da ce ime i marka „Lada“ biti sacuvani za originalne ruske automobile a ne one sa kineskim genima. Od sveg srca zelim da sam u pravu! 🙂

Logo „X“ graficki je previse komplikovan i ne nosi u sebi bas nikakvu simboliku! Izgleda da je i ovo rezultat jednog od bezbrojnih uplitanja ruskih politicara u auto-industriju.

BB

Meni je amblem Lade sa lađom, brodić (ili čamac na ruskom lodka) sa jedrom, estetski jako uspio logo