1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto ne – i Chevrolet Camaro i Cadillac Escalade postaju zasebni podbrendovi
Zašto ne – i Chevrolet Camaro i Cadillac Escalade postaju zasebni podbrendovi
4

Zašto ne – i Chevrolet Camaro i Cadillac Escalade postaju zasebni podbrendovi

191
4
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko sedmica od kada nam je General Motors najavio da će dosadašnji model Chevrolet Corvette postati zaseban brend. Standardni kupe i kabriolet koje smo navikli da vidimo već skoro sedam decenija će nastaviti sa proizvodnjom, ali ćemo vremenom videti i limuzinu i krosover. Na taj način, najveći američki proizvođač planira da napadne Porsche, i da pruži nekoliko modela visokih performansi kao članova familije Corvette. Nove konfiguracije bismo mogli da vidimo u izložbeno-prodajnim salonima već 2025. godine.

Ali General Motors se tu ne zaustavlja i kako prenose kolege sa sajta Car & Driver, ista strategija će biti primenjena i sa modelima Chevrolet Camaro i Cadillac Escalade.

Camaro je naravno popularni sportista i do sada smo ga videli samo kao kupe i kabriolet. Originalno je debitovao 1967. godine, kao odgovor na veliku popularnost Forda Mustanga i proizvodio se do 2002. godine pre nego što je ponovo oživljen osam godina kasnije. I ranije se pričalo da će Camaro u penziju nakon 2024. godine zbog veoma loše prodaje i da će ga zameniti električna limuzina sa četvoro vrata.

Ne sumnjamo da će takva konfiguracija biti dostupna, ali sada su odjednom aktulene priče i da će kupe i kabriolet nastaviti sa proizvodnjom. Naravno, u današnja vremena možemo da očekujemo i krosover, ponajpre jer to je kategorija koju kupci žele, a Car & Driver kaže se trenutno razmatraju opcije sa dvoje i četvoro vrata.

Mnogo je zanimljivija priča sa velikim terencem Cadillacom Escaladeom. Premijum divizija General Motorsa je ranije najavila da će sadašnja generacija biti poslednja koja je pogonjena motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva, pre nego što debituje naslednik, ali Cadillac sada smatra da bi bila šteta da veliko ime kao što je Escalade tek tako ode u penziju.

Sasvim je realno očekivati da će naredni Escalade ponovo biti veliki terenac, ali ovaj put na struju i sasvim je sigurno da će deliti platformu sa nedavno predstavljenim GMC-om Hummerom. Zatim bi trebalo da vidimo i manji krosover sa sličnim linijama, a ponuda bi bila kompletirana takozvanim „kupeom sa četovoro vrata“.


Za sada nemamo predstavu kada će ova ideja biti pretočena u delo, posebno zato što General Motors još uvek razmatra šta bi bilo mudro uraditi. Camaro sa četvoro vrata ima najveće šanse da bude prvi viđen, posebno zato što, kao što smo spomenuli, sadašnji model će u penziju za svega 24 meseca.

Odluka da Corvette dobije nove konfiguracije je uglavnom dočekana negativnim komentarima i ne sumnjamo da ista sudbina čeka i Camaro i Escalade, ali to izgleda ne sprečava General Motors da nastavlja da odlučuje u tom smeru…

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

🤮🤮🤮
Zaista užasno na šta će se svesti legendarna imena auto industrije.

Izmenjeno 1 godina pre od strane YugoFlorida
Matija

Ford je vec pre vise od godinu dana pretvorio svoje najcuvenije ime „Mustang“ u konfekciju – „Mustanf Mach E“ je SUV, jedan od mnogih kojih ima na stotine kod svih proizvodjaca. E, sada menadzeri GMa koriste kompjutersku funkciju „copy-paste“ i kreiraju svoju buducu poslovnu strategiju kopirajuci Forda! Cuvena imena – Corvette, Camaro i Escalade – bice pretvoreni u masovnu konfekciju! Gde je greska? Nova generacija menadzera nikada nije dozivela to velicanstveno iskustvo da sa puno strpljenja, istrajnosti i kreativnosti stvori jednu legendu, ikonu, koja ce ziveti decenijama! Kreativnim ljudima novac nije inspiracija za rad, novim menadzerskim klincima, na zalost, jeste… Pročitaj više »

Lesa

Izuzetno lepo rečeno,,svaka čast

Matija

Zahvaljujem! Mogli bismo jednom da napravimo literarno vece! 🙂