1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljen uži izbor za automobil godine
Objavljen uži izbor za automobil godine
12

Objavljen uži izbor za automobil godine

873
12
Podelite sa prijateljima:

Sedam automobila je u užem izboru za automobil godine (Car of the Year 2023),  a pobednik će biti otkriven u januaru.

Automobili u užem izboru su Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X i Volkswagen ID Buzz.

Pobednik će biti imenovan na sajmu automobila u Briselu 13. januara, koji je novo mesto za proglašenje nagrade. Glasački žiri ove godine čini 58 žirija iz 22 zemlje.

Sedam automobila je izabrano sa dugačke liste od 27 automobila. Na toj listi su, između ostalih, bili BMW iX1, Dacia Jogger, Honda Civic, MG 4, Range Rover, Toyota GR86 i Opel/Vauxhall Astra.

Pet od sedam automobila koji su ušli u uži izbor su električni. Avenger je prvi Jeep dizajniran i projektovan isključivo za Evropu, dok je sestrinska marka iz Stellantisa, Peugeot, predstavljen sa modelom 408.

Ostali EV na listi uključuju Niro, koji se takođe nudi kao hibrid, Ariya, drugi električni Nissan nakon Leafa, zajednički razvijeni Solterra i bZ4X koji dele mesto u užem izboru, i ID Buzz, čuveni kamper kombi marke VW preporođen za doba električne energije.

Renault Austral je novi hibridni SUV koji nasleđuje Renault Kadjar. O svim navedenim modelima smo pisali, ako želite da se podsetite detalja, pretraga na portalu je tu za vas. 🙂

Prošlogodišnji pobednik je bila Kia EV6, prvi put da je neki korejski brend osvojio nagradu.

AutoRepublika

(873)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sirće

Sve i potpuni besmisao CotY na stranu, po prvi put ne bih izabrao bukvalno nijedan. Za EV još nemam živce, Avenger ne bih sa onim trocilindrašem kad bi i bio sa AT, Austral ne bih zbog CVT. „Propuštam“ ovu godinu, iako za sledeću očekujem da svi budu full EV..

J4ZZ3R

Po meni sramotan izbor, Civic i Jogger su, s obzirom na opšte oduševljenje svih testera i stručne javnosti morali biti u finalnom izboru, ači izgleda da Stellantis ima neverovatan uticaj i da je 408 tj 308 u skupljoj koži mnogo više doneo svetu automobilizma nego ova dva modela

Sirće

Svakako mi je srcu najbliža GR 86, iako Toyota, iako u istu nisam mogao nikako da uđem. Sasvim izvesno, da je Civic na listi, glasao bih za njega (moguće i kupio, iako nisam neki „Hondaš“). Toliko je kontroverzi oko EV, toliko problema sa punjenjem i infrastrukturom, da jednostavno ne razmišljam o tome. Onog momenta kad bude sve to moglo da funkcioniše kao i SUS, prvi ću biti „za“, tad će se i AutoRepublika zvati e-AutoRepublika.. Do tada, nemam para i živaca za bacanje.

moron

Izmedju ovih sedam glasam za Renault Austral.

J4ZZ3R

Instiktivno ti dadoh minus, ali posle opet pogledah listu i moram ti tražiti halala, u pravu si 🙂

moron

Ma, sve ok 😊

Sirće

Evo sad vidim da full hybrid ide sa AT7, tako da bih onda ipak glasao za njega

moron

Mislim da onaj hibridni 1,2 sa 200 ks ide i sa 3 cilindra 😊 Ako to šta menja …

Sirće

Sad mi još draži, 1.2 200KS 3 cyl, taj će bude najdugotrajniji..

Milan

Nema Astre u uzem izboru???

S mile

„Mrzim“ EV, sinoc na dugackoj (gradskoj max 50kmh) nizbrdici, svi koce a EV, ni da pipne kocnice…. a koči….bukvalno sam bio ljubomoran 😂

Renault Terminator

Jedini normalan auto po mome skromnom ukusu iz užeg i šireg izbora je Honda Civic i za nju bi glasao.