1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je ovo planirana zamena za Chevrolet Camaro?
Da li je ovo planirana zamena za Chevrolet Camaro?
6

Da li je ovo planirana zamena za Chevrolet Camaro?

174
6
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da modelu Chevrolet Camaro nikako ne cvetaju ruže već duži niz godina. Ne zato što je navodno loš automobil, kako bi bilo lako zaključiti na prvi pogled, već iz prostog razloga što je američki proizvođač vozila napravio veliku grešku što je ciljao samo one kupce kojima „benzin teče kroz vene“.

Zapravo pruža daleko bolje performanse i vozne karakteristike nego direktni rivali kao što su Ford Mustang i Dodge Challenger, ali ga većina zaobilazi iz razloga što nije praktičan za svakodnevnu upotrebu.

Kupci su se žalili dugi niz godina kako su vidljivost i pregledost izuzetno loši, i da su prostor na zadnjoj klupi i prtljažniku nepostojeći. U prvih devet meseci ove godine je isporučeno svega 19.177 primeraka, što je zapravo rast od 27% u poređenju sa istim periodom prošle godine, ali za nekoliko puta slabiji rezultat u poređenju sa spomenutim Mustangom i Challengerom.

Znajući sve to sigurno nas ne iznenađuje što će Camaro u penziju nakon 2024. godine, a mnogobrojni mediji su odavno preneli vest da će ga zameniti limuzina na električni pogon. Sama potvrda od General Motorsa nikada nije stigla, ali nije bila ni demantovana, pa smo verovali u onu čuvenu tvrdnju „gde ima dima, ima i vatre“.


I tako je sve bilo do jučerašnjeg dana kada je najveći američki proizvođač debitovao s konceptom pod imenom FNR-XE, što je organizovano u Kini. Nije teško zaključiti da je preuzeo mnogobrojne dizajnerske linije sa Camara, posebno ako pogledamo masku hladnjaka, pa su mediji brzopletno krenuli sa spekulacijama da je ovo model koji će zameniti cenjenog sportistu 2025. godine.

Detalji o samom automobilu su nepostojeći i sve je predmet pretpostavki, pa tako za sada nema ni jednog kredibilnog dokaza da će FNR-XE zaista zameniti Camaro, naravno ako izuzmemo dizajnerske sličnosti. Ovaj koncept je za sada planiran samo za Kinu, uz mogućnost da vremenom stigne i u ostatak sveta, od čega bi Sjedinjene Američke Države svakako bile favorit.

O mehanici takođe nema reči osim da je koncept na struju, ali barem General Motors ima bogatu ponudu električnih motora i baterija na novim modelima kao što su Equinox, Blazer i Silverado.

Bilo kako bilo, 2025. godine je daleko od nas i rano je pričati šta bi moglo biti. Ali čak ako FNR-XE i ne postane „novi Camaro“, već sada imamo predstavu u kakvom smeru i kom pravcu najveći američki proizvođač ide.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kamaro je sportski kupe sa 4 sedista i dvoja vrata. Ove karakteristike i svoj lik trebalo bi da zadrzi u svojoj elektricnoj varijanti, inace to vise ne bi bio Kamaro. Absolutno je realno da deli platformu sa nekim drugim modelom ali nikako da se pretvori u porodicnu limuzinu sa visokim krovom i cetvoro vrata!

Yankee

Dodge je to uradio sa Chargerom i auto se pokazao jako popularan.

Matija

Ako mislis na ovaj, to je pun pogodak!!!

comment image

Yankee

Ovaj …

comment image

Matija

Gornji je mnogo lepsi! 🙂

TheStig

Ja sta je ovo braćo draga 😅😅😅U zatvor onoga ko je ovo crtao. Ovo je ružnije čak i od EV VW poluproizvoda.😁