1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi pikap Chevrolet S10 Max dolazi iz Kine
Novi pikap Chevrolet S10 Max dolazi iz Kine
0

Novi pikap Chevrolet S10 Max dolazi iz Kine

183
0
Podelite sa prijateljima:

Već dugi niz godina su realnost kineski automobili s nalepnicom Chevroleta, imajući na umu posebno tržišta Latinske Amerike i Afrike. Ovo definitivno nije prva godina otkako se sedani s oznakom Chevrolet Optra (ili Baojun 630) nude tamo, dok su se krosoveri Chevrolet Captiva (Baojun 530) i Chevrolet Groove (Baojun 510) pojavili u ponudi relativno nedavno.

Ali, cela priča o unifikaciji i preimenovanju Chevroletovih modela je sada izdignuta na novi novi i dotakla je do sada nedodirljivu, takoreći američku klasu vozila. Jasno, referenciramo se ka segmentu pikap kamioneta. Srećom, ovde nije reč o onim iz najveće klase, kako to kaže naš narod „kategorije full size„, jer oni ostaju predviđeni samo za ponudu u Americi. Međutim, meksičko tržište će u drugom tromesečju penetrirati Chevrolet S10 Max. U pitanju je ništa drugo do revidirani, kineski Maxus T70. Kako izgleda pikap perjanica marke Maxus, možete pročitati ovde.

Maxus T70

Brend Maxus je u posedu kineskog koncerna SAIC, koji kao što možete pretpostaviti neguje plodnu dugogodišnju saradnju s amaričkom korporacijom General Motors, a koja je opet patronska u odnosu na Chevrolet. Pride, marka Baojun je nastala kao čedo iz braka američke i kineske strane.

Međutim, s druge strane, Kinezi samostalno razvijaju marku Maxus. Pikap kamionet Maxus T70 nudi koncept „školjka na šasiji“ i predstavlja blago unapređenu verziju modela Maxus T60, koji je svoj debi imao na lokalnom tržištu još 2016. godine.

Operacioni zahvat kojim je izvedena transformacija Maxusa u model Chevroleta je izvedena uz najmanju količinu „prolivene krvi pacijenta“. Pored izmenjenih identifikacionih nalepnica na vozilu, pikap je dobio i originalne prednje svetlosne grupe, mada i dalje u identičnim kućištima, dok je nova i rešetka hladnjaka. Pride, instaliran je moderniji multimedijalni sistem koji ne računa na pomoć fizičkih tastera u kabini.

Novi Chevrolet S10 Max će, kao što je to slučaj i s kineskim donorom, krasiti nosivost od jedne tone, dok će paleta ponuđenih vozila uključivati i izvođenja s jednim redom za sedenje, ali i modifikaciju s takozvanom dvostrukom kabinom. Biće moguće pazariti i primerak s ogoljenom šasijom, što je podesna varijanta za ugradnju neke specijalne nadgradnje, već saglasno potrebama kupca.

Nikakve tehničke izmene nisu vršene na preimenovanom pikapu. To praktično znači da se kamioneti s oznakama američkog brenda nude u verzijama pogonjenim duetom benzinskih agregata. Jedan je atmosferski s 2,4 litre zapremine i s isporukuom 160 konjskih snaga, dok je drugi u turbo potpomognut, ali manje zapremine (2.0). Ova jedinica je potentnija jer isporučuje 213 konjskih snaga.

Uz ručni menjač, kupci će moći da poruče i osmostepeno automatsko rešenje. Bazičnim verzijama će pogonski točkovi biti oni nazad, dok će preko čvrstog spoja biti omogućen i prenos snage na sva četiri kraja karoserije. Sistem je dopunjen mogućnošću zaključavanja zadnjeg diferencijala.

Što se tiče liste dostupne opreme, proizvođač je obećao: šest vazdušnih jastuka, uređaj za kontrolu klimatizacije, informativno-zabavni sistem s ekranom dijagonale deset inča, kožom obložene površine u putničkoj kabini, sistem bežičnog ulaska u vozilo, tempomat i još svašta nešto.

Chevrolet je u javnost izašao i s pričom da će ponuditi širok izbor dodataka za vozilo koji će se prodavati u izložbeno-prodajnim centrima. Sve specifikacije i cene raznih derivata će biti obnarodovane kada se primakne momenat početka prodaje. Nakon Meksika, kineski Chevrolet S10 Max će se pojaviti i na tržištima Južne Amerike, gde će zazeti mesto sopstvenog proizvoda Chevroleta S10.

AutoRepublika

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments