1. Home
  2. Vesti
  3. Škodina fabrika u Srbiji
Škodina fabrika u Srbiji
13

Škodina fabrika u Srbiji

1.25K
13
Podelite sa prijateljima:

Škoda uživa u prodajnom „bumu“, koji polako usporava, ali ne iz razloga što su kupci manje zainteresovani, već zbog „uskih grla“ u lancu snabdevanja.

Čekanje na Kodiaqa može biti dugačko kao za automobil neke luksuzne marke.

Ukoliko se ne otvori nova fabrika, problem će se samo pogoršavati. Prošle godine, u postrojenjima u Mladoj Boleslavi i Kvasiniju, proizvedeno je 886.100 vozila. U međuvremenu su gami pridodati Scala iz C segmenta i Kamiq krosover, što je dovelo do spomenutih „uskih grla“.

Volkswagen će stvari učiniti stvari gorim, jer želi želi da koncentriše proizvodnju svih modela na MEB električnoj platformi u matičnoj zemlji, Nemačkoj. To znači da će Passat silaziti s istih proizvodnih linija kao i sestrinski Superb.

Zvaničnici kompanije su u potrazi za idealnom lokacijom za treću Škodinu fabriku u Evropi, a sudeći po najnovijim vestima, ona će biti podignuta kod nas, u Srbiji. Naime, našu zemlju je već odabrala VW grupa, a ova, još uvek neimenovana fabrika, proizvodiće i Seatove modele, koji tek treba da budu određeni.

Šef Škode, Bernhard Majer, rekao je da su četiri zemlje u razmatranju, o čemu smo već pisali, kao i da će odluka biti donesena u prvoj polovini godine.

Turska je bila glavni kandidat, ali je odbačena zbog pada lire i drugih internih razloga. Bugarska i Rumunija su takođe bile u razmatranju, ali nedostatak infrastrukture potrebne za slanje gotovih automobila u centralnu i zapadnu Evropu, razlog su iz kojeg je ipak odabrana Srbija.

AutoRepublika

(1251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Са срећом нам било.

За дивно чудо нико да да неки коментар?

moron

Dok Predsednik Dr. Vučić ovo ne objavi u udarnom terminu istovremeno na najmanje 10 televizija sa nacionalnom frekvencijom, ja u ovo ne verujem …

Balkanboj

S obzirom da su iz Fiata bili ponudili Punto classic za domaće tržište (samo točkovi, vrata i motor) imam utisak da će i Škoda, u slučaju da stvarno otvori fabriku u Srbiji, ponuditi isto tako opremljen model prilagođen džepu i mentalnom sklopu domaćeg kupca. Pošto nismo EU member nisu u obavezi da ponude standardni set bezbednosnih sistema er nama realno nisu ni potrebni. Šalu nastranu (ili je pravilno „na stranu“) ali možda bi neka zdravija konkurencija dovela do podmladjivanja voznog parka jer sa novim i višim cenama novih automobila ne vidim opciju da bude bolje. Evo, ide čuveni salon automobila… Pročitaj više »

Dikh tu kava

Čak je i „dognam-prodam“ umereni optimista.. inače je vest skroz nadrealna, sa određenih aspekata..
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=03&dd=19&nav_id=1519636

Zoca

Trgovac ti laze sa
smijehom ,zena laze suze prosipljuci .A vecernje novosti …..

Ercegovac

Ја навијам за нас.
Па та ман педале уграђивали умијесто мотора.

Следеће очекујем да склапамо Збројевке па Брно …

Пиво од мене али Чешко наравно.

moron

Meni kao kupcu bi bilo drago da „čkoda“ počne da se sklapa kod nas.
Jer bi to verovatno značilo da bi „domaća“ mogla i da se kupi jeftinije.

Rade

Isto kao što je i u Češkoj „jeftinije“. 😉

moron

Pa, zar nije jeftinija čkoda „u matici“?

Rade

Renoi i Dačije su jeftiniji u Škodinoj matici. Tako će i ovde da bude ako dođu. Kupovaćemo Škode još „jeftinije“.

Rikošet

Materija je sve što nas okružuje, a politika sve ono što čujemo od medija…

Mad Max

Sudeći po zaletu koji je uhvatio „Vučić“, ja bi rekao da ćemo od iduće godine postati nuklearna sila, i stalna članica Saveta UN.
🙂

Risto

Večeras na dnevniku ide objava da sklapamo za NASA space suv 4x4x4 za ekspediciju na Mars.