1. Home
  2. Industrija
  3. Volkswagen Polo Track je novi model za Brazilce plićeg džepa
Volkswagen Polo Track je novi model za Brazilce plićeg džepa
1

Volkswagen Polo Track je novi model za Brazilce plićeg džepa

271
1
Podelite sa prijateljima:

Ime Polo Track pojavilo se u južnoameričkim specijalizovanim medijima pre dve godine, pre nego što se saznalo da Volkswagen planira da ima dva paralelna modela Polo. Brazilska divizija germanske marke zvanično je objavila plan o modelu sa sufiksom krajem 2021. godine, a istovremeno je najavila da će to biti prvenac nove porodice modela za kupce s plićim džepom.

A sada je Volkswagen Polo Track konačno predstavljen, naravno, u Brazilu, koji će postati debitantsko tržište za taj heč. Izdanje Track se proizvodi u fabrici koncerna u gradu Taubate. Takođe je najavljeno da će u Južnoj Americi Polo Track zameniti jeftini kompakt Volkswagen Gol (a Track je zauzeo svoje mesto na proizvodnoj traci).

Volkswagen Polo Track je, u stvari, pojednostavljena verzija heča aktuelne generacije, koja je zasnovana na platformi MQB-A0. Inače, brazilski Polo bez sufiksa je upravo prošao kroz restilizaciju (nakon ažuriranja, lokalni hečbek se udaljio od evropske verzije), takođe se proizvodi lokalno, ali u drugom preduzeću – u Sao Bernardo do Campo.

Spolja, „sirotinjska“ verzija se razlikuje od Pola u dizajnu prednjeg dela: Track ima originalnu rešetku hladnjaka i branik, kao i farove iz modela pre ažuriranja (bez dioda). Zanimljivo je da Track ima antenu „ajkulino peraje“, dok njegov „bogati“ brat ima jednostavnu antenu. Polo je na felnama od 15 inča (za obični Polo i dalje su obezbeđene felne od 16 inča).

Od dimenzija navedene su širina (1,75 m) i međuosovinsko rastojanje (2,56 m), poznata je i zapremina prtljažnika (300 l). „Jednostavni“ Volkswagen Polo ima iste ostale dimenzije, po svemu sudeći, što znači da se poklapaju sa standardnim Polom (dužina – 4,07 m, visina – 1,47 m).

Unutrašnjost je takođe pojednostavljena, nema sjajnih umetaka – samo mat plastika. Virtuelni instrumenti, multimedijalni sistem, kontrola klime, kamera za vožnju unazad – ništa od ovoga Polo nema, čak ni uz doplatu.

Od opreme bazni model ima četiri vazdušna jastuka, sistem za pomoć pri podizanju, ESC, elektronska imitacija blokade diferencijala XDS. Takođe u arsenalu modela su klima uređaj, servo upravljač, prednji električni podizači prozora. A automobili iz prve serije podrazumevano će imati paket Media Plus, koji uključuje audio sistem Bluetooth, multifunkcionalni volan, računar na vozilu, USB konektore i samu antenu.

Postoji samo jedan motor: radi se o trocilindričnom atmosferskom 1.0 MPI, koji proizvodi 77 konjskih snaga na benzin i 84 „konja“ na etanol, koji je uobičajen u Brazilu. Motor je kombinovan samo sa petostepenim manuelnim menjačem. Lokalni restilizovani Volkswagen Polo ima sličan motor, pored toga, heč je opremljen i turbo motorom 1.0 TSI (109/116 KS) sa klasičnim šestostepenim automatikom.

Brazil već prima porudžbine za Volkswagen Polo Track, ali do sada je objavljena samo početna cena od 15.000 dolara. Za ovu zemlju, cena je sasvim prihvatljiva: na primer, tamošnji Renault Sandero danas košta od 15.600 dolara. Međutim, Track je samo nešto jeftiniji od restilizovanog Volkswagena Polo (baznjak će koštati isto koliko i Sandero).

VW još nije najavio druge modele nove pristupačne porodice za Južnu Ameriku. Moguće je da će to biti uprošćena verzija lokalne limuzine Volkswagen Virtus.

AutoRepublika

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Gle instrument table miksa Golfa IV i Passata V haha. Uzas. Ovo samo kod VW ima. 🤣