1. Home
  2. Industrija
  3. Novi kineski Peugeot 5008 predviđa važnu promenu za evropski model
Novi kineski Peugeot 5008 predviđa važnu promenu za evropski model
2

Novi kineski Peugeot 5008 predviđa važnu promenu za evropski model

1.77K
2
Podelite sa prijateljima:

Peugeot slavi u Kini. Popularni automobilski brend u velikom stilu slavi dvadesetu godišnjicu na ovom veoma važnom tržištu. Jedan od noviteta koji je predstavljen u ovoj azijskoj zemlji u znak sećanja na tako važnu godišnjicu bio je ni više ni manje nego novi Peugeot 5008. Peugeotov SUV sa sedam sedišta je ažuriran za kinesko tržište.

Model 5008 koji je bio na tržištu u Kini nije imao mnogo veze sa modelom koji možemo naći kod evropskih prodavaca. Da se podsetimo, 5008 je prošao kroz redizajn 2020. godine.

Slike koje ilustruju ovaj članak pokazuju kako se novi kineski 5008 razlikuje od evropske verzije. Kineski model je objavio novi logo Peugeota. Dok 5008 koji se prodaje u Evropi nastavlja da nosi stari korporativni znak Peugeota, kineska verzija je ažurirana u ovom relevantnom aspektu.

Novi logo je objavljen u Evropi za novu generaciju modela 308. A kasnije je to primenjeno na novi Peugeot 408. Samo je pitanje vremena kada će cela linija u Evropi usvojiti novi vizuelni identitet brenda. Kompanija proučava mogućnost da napravi izuzetak sa ovim modelom kako ne bi zaostajao.

Peugeot je svestan uloge koju 5008 igra na Starom kontinentu. To je jedan od najpopularnijih modela u konkurentskom D-SUV segmentu. Mora da se suoči sa važnim rivalima kao što su Nissan X-Trail, Škoda Kodiaq, Seat Tarraco i Volkswagen Tiguan Allspace.

Kineska verzija 5008 ne nosi samo novi logo. Takođe je usvojio novi znak „5008“ na rešetki hladnjaka i pozadi. Peugeotov novi vizuelni identitet proširiće se na skoro čitav evropski asortiman 2023. godine. Dolazak na scenu novih 208, 2008, 508 i Riftera/Partnera. Ostali automobili će raditi isto za 2024. godinu.

Zamena za Peugeot 3008 pojaviće se na sceni krajem sledeće godine. I logično je da će to učiniti sa novim vizuelnim identitetom. Dok za upoznavanje treće generacije Peugeota ​​5008, treba da se sačeka leto 2024. godine.

Ako do 2023. godine ceo portfolio, sa izuzetkom modela 5008, već poseduje Peugeotov novi vizuelni identitet, SUV sa sedam sedišta rizikuje da bude zaostao. Zbog toga brend proučava mogućnost da, iako ne ubrzava planove za uvođenje nove generacije, sledeće godine napravi malu reviziju modela kako bi ga prilagodio novom korporativnom imidžu. Revizija koja će se, predvidljivo, poklopiti sa dolaskom na tržište lake hibridne verzije (MHEV) modela 5008. Porodični SUV će konačno biti elektrifikovan.

AutoRepublika

(1766)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U nedavnom tekstu na AR o tom novom motoru nije pisalo da je MHEV ?
Sad se zna da jeste?
To bi možda i moglo da zapečati sudbinu 1,5 MHEV iz FCA.

BB

Čudi đe da nisu odavno izbacili taj MHEV, toliko za*ebancije oko CO2 a oni se tek sjetili u Kini da to pokreću….