1. Home
  2. Vesti
  3. Honda će saseći obim proizvodnje u Japanu
Honda će saseći obim proizvodnje u Japanu
1

Honda će saseći obim proizvodnje u Japanu

162
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka će u dve fabrike u matičnoj zemlji umanjiti obim proizvodnje za do 40% do kraja tekućeg meseca. 

Pogon u Suzuki će biti manje pogođen merama Honde, te će se tamošnja proizvodnja umanjiti za nekih 20%. Honda navodi da postoje višestruki razlozi za ovakve postupke, a da je svakako glavni krivac poremećen lanac snabdevanja usled pandemije koronavirusa i hronične nestašice poluprovodnika i mikročipova.

Japanski mediji navode da će naročito umanjena biti proizvodnja modela Civic, kao i Vezela, te Stepwgna. Inače, ovo nije prvi put da je Honda ove godine remetila raspored proizvodnje u fabrikama u Japanu.

Predstavnici Honde nisu želeli da komentarišu na temu da li će ovaj brend uspeti da izvuče prosek u drugoj polovini finansijske godine (koja se u Japanu završava u martu). Prema dosadašnjim prognozama, Honda će teško nadoknaditi izgubljenu proizvodnju u prvoj polovini godine.

S druge strane, rivalska Toyota ne odustaje od svojih prognoza. Toyota planira da u ovoj fiskalnoj godini montira oko 9,7 miliona četvorotočkaša, i prema poslednjim informacijama iz prošlog meseca, za sada su na dobrom putu da taj cilj i ispune.

AutoRepublika 

(162)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko ja to pratim, Honda je počev od početka pandemije uspevala da u Srbiji održi uobičajene rokove isporuke za vozila poručena „iz proizvodnje“ (od oko 4-5 meseci, zavisno šta poručite – ako nećete ili vam ne odgovara nešto sa lagarea), a koji rokovi su sticajem okolnosti ( velikim produžavanjem rokova kod većine drugih brendova, a do koga je počelo da dolazi poslednjih oko godinu dana ) odjednom postali (naizgled) relativno kratki.
Ali, mislim da sada i ovde dolazi do uobičajenog zastoja i produžavanja rokova.