1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Clio će biti pokršten u Mitsubishi Colt
Renault Clio će biti pokršten u Mitsubishi Colt
13

Renault Clio će biti pokršten u Mitsubishi Colt

1.58K
13
Podelite sa prijateljima:

Mitsubishi je bio na samo jedan korak od napuštanja evropskog tržišta automobila, ali se onda trznuo i došao na „genijalnu“ ideju da ponudi, u osnovi Renaultova vozila, samo s logotipom japanske marke. U planovima Azijata su dva nova modela o čemu smo pričali, pisali ranije, pa je prvi od njih budući krosover Mitsubishi ASX kao replika evropskog Renaulta Captura, dok je sada rasvetljeno i koji će biti drugi član dueta.

Ne rekosmo da novi SUV Mitsubishija, nastao na opisani način, debituje početkom 2023. godine.

Mitsubishi ASX

Dakle, maleni hečbek Mitsubishi Colt će biti oživljen za potrebe plasmana na evropskom tržištu. Automobili koji u svom nazivu sadrže odrednicu Colt još od 1962. godine, ali je ovo ime povučeno s većine tržišta pre nekih desetak godina. Samo je još na Tajvanu ostao kompaktni karavan koji se proizvodi pod nazivom Mitsubishi Colt Plus, a zanimljivo je da dizajnerska rešenja s ovog modela sežu u 2002. godinu.

Novi evropski hečbek Mitsubishi Colt će kroz „zamenu identiteta“ postati kopija Renaulta Clija s petoro vrata. I to iako je zvanično najavljena samo upotreba platforme CMF-B, dovoljan je jedan pogled na tizer da se prepozna karakterističan oblik Cliovog krova, vrata i ručica. Ipak stil nosa noviteta će biti originalan.

Objava iz alijanse govori i o tome da će novitet biti sklapan u Turskoj, gde je izgrađena i jedna od dve fabrike u kojima se Clio danas sklapa, dok je druga u Sloveniji. Sudeći po nalepnici s imenom na prednjim vratima, Mitsubishi Colt će se oslanjati na hibridni pogonski sklop, to jest, kao takav će biti blizanačka modifikacija modela Clio E-Tech s benzinskim motorom i neobičnim menjačem bez sinrhrona i spojnice, kao osnovom. Debi novog Colta bi trebalo da se dogodi krajem naredne godine.

Uzgred budi rečeno, izbor donorskog modela za Colt jasno ilustruje poziciju marke Mitsubishi unutar alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi. Naposletku, budući hečbek Nissan Micra će biti konstruisan na tehničkoj bazi Renaulta, samo što neće biti osnova u vidu modela Clio, već obećavajući električni heč Renault 5. On počiva na platformi CMF-BEV.

AutoRepublika

(1581)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

I ovo će biti najbolji „japanac“ u zadnjih 10 godina iz B segmenta.
I kad bude tamo na lisstama puzdanih vozila biće na nekom od prvih mesta a Klio će biti ispod sredine…. Tako to funkcioniše

moron

Colt je za mene ikona.
Za motore 1,5 ( benzin 4 cilindra i dizel 3 cilindra, bez razlike), nemam ružne reči. Mnogi su se kleli u taj model, motore i sama kola.
I ne vidim smisao da se Clio preimenuje u Colt.
Ne mislim da je Clio loš. Naprotiv. Ali, ne vidim smisao da se kupci „rade“ na ovaj način.

M M

Nema ovde ništa loše, realno rečeno. Ovim se smanjuju troškovi, a realno se poboljšava kvalitet.
Ova druga ušteda, tipa skineš cilindar i sl, a povećaš cenu jeste pljačka.
Drugo, Renault je već jednog japanskog i jednog korejskog proizvođača izvukao iz mrtvih, a videli smo kako je Renault prošao na kraju u toj priči.

TheStig

Poboljsava kvalitet, hahahahahahhahahahah. Evo otvorio sam prozor.🤣Vidjeli smo kako je Reno poboljsao kvalitet u Nissanu. Pred bankrotom nekad velikan svjetski. Tako ti je to kad Evropske govnare pustiš da ti sole pamet. Francuzi samo znaju štrajkovati.

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
M M

Baš se ti razumeš u kvalitet. Da si imao mozga, ne bi vozao smrdljivu KIJU a ovde se duvao i samog sebe nazivao „Stig“….. Ti romania hors, ganjaš koreja Dajčolu…. A misliš da si uhvatio Boga za ja….ja

TheStig

Ne razumijem se u „kvalitet“ jer da se razumijem vozio bih Oktaviju kao i svaki balvan 🤣

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
M M

Ti da si normalan, znao bi šta je oktavija a šta KIJA. Pitaj tvoje komšije Bosance, čak i oni znaju. Tebe je neko nakrivo napravio, nisi ni za k…. čak i za Bosanske kriterijume. I budala će ti se smejati ako porediš, KIJU i OKtaviju. Da nisi imao pare, da te malo zavuku, prevare pošto si neuk, da ti uvale KIJU, to je OK. Ali da ovde prosipaš pamet, takav priglup….. Kako ti ono u Kija servisu, krpe trulex Forda Fokusa sa multilinkom od zada?? kako ono bi?? Kako ono reče, „stručan“ servis? Ajde ne brukaj se više- I kad… Pročitaj više »

M M

I čim više „balvana“ u Bosni voza Oktaviju, od tebe jedne balvančine, koja voza KIJU, je znak da je nešto ipak bolje. Mnogo balvana naspram jedne, pa čak i krupne balvančine, je mnogoooo bolje.
Idi balvane probaj prodati KIJU u Bosni. Pitaće te dal si ozbiljan, dal misliš da je neko glup!?

Iznogud Časni

Ovi tek sad otkrili toplu v…tj Volkswagen!

TheStig

Škoda Rapid na japanski način 🤣🤣🤣

M M

KIJA na korejski način…..

Izmenjeno 2 godine pre od strane M M
TheStig

…..superautomobil

M M

Ko i Dačija