1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kia EV9 na renderu
Kia EV9 na renderu
0

Kia EV9 na renderu

130
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski proizvođač automobila Kia je prethodne nedelje predstavila fotografije maskiranih prototipova dolazećeg električnog krosovera impozantnih gabarita, a već to je bilo dovoljno render talentima ruskih Kolesa da puste mašti na volju i da pretpostave, pa to i podele s nama, kako će novajlija u serijskoj verziji izgledati.

Azijati su početkom godine predstavili razvojnu strategiju kojoj su dodelili ime Plan S, a prema kojoj je ideja da se Kia usredsredi na razvoj i proizvodnju električnih četvorotočkaša. Prvorođenče je bio proterenski heč EV6 i premijeru istog smo mogli da propratimo u martu prošle godine. Uskoro će paletu obogatiti i veliki SUV s indeksom EV9 i biće utemeljen na konceptu premijerno iznetom u novembru prošle godine. Masovno skockana varijanta će biti veoma slična, mada ne i ista kao koncept.

Najpre treba reći da su se proporcije i oblik karoserije blago izmenili, pa će tako izraženiji nagib, kosinu dobiti vetrobranskog staklo, uz istovremeni prirast u gabaritima zadnjeg prepusta. Na prednjem kraju će bitnu razliku činiti koktel prednjih svetlosnih grupacija tradcionalnijeg izgleda, ali će svakako novitet imati i dodirne tačke s perjaničnim krosoverom iz konvencionalne game. Tu ulogu igra model Telluride, i podsetićemo da je tokom aprila restilizovan.

Bočne strane će dobiti nešto jednostavniji oblik, dok će karakterističan reljef opstati u sekciji iznad lukova točkova. Plastične oblate oko pomenutih lukova će biti više uglovite, baš kao na konceptu, ali će sami lukovi, kao što im i ime kaže, ostati ovalne forme.

Na novajliji ćemo videti i tradicionalne bočne retrovizore kao i ručice za otvaranje vrata koje su sklopive do nivoa karoserije, baš kao što promoviše i pomenuti model EV6. Još je jedna razlika anticipirana u odnosu na izložbeno vozilo, pa je tako na renderu donja linija prozora izvedena tako da potseti na hrom.

Što se tiče zadnjice, poklopac prtljažnika će biti manje konveksan, dok će vodoravni reljef biti implementiran u donjoj zoni. Dodatno, krosover je prikazan na jednoj varijanti originalnih naplataka koje bi trebalo da budu raspoložive za poručivanje uz ovaj model.

EV9 će biti izveden na istoj platformi E-GMP (Electric Global Modular Platform) kao i kros heč EV6, ali drugi tehnički detalji nisu poznati. Možemo pretpostaviti da će biti upotrebljeni isti i pogonski sklopovi s prvencem baterijske game Kije, a tu najmoćnije izvođenje sa sufiksom GT raspolaže s enormnih 585 konjskih snaga i 740 Nm obrtnog momenta.

Premijeru serijske verzije Kije EV9 možemo očekivati početkom naredne godine.

AutoRepublika

(130)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments