1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda prikazom koncepta najavila novi korporativni stil
Škoda prikazom koncepta najavila novi korporativni stil
1

Škoda prikazom koncepta najavila novi korporativni stil

304
1
Podelite sa prijateljima:

Mladoboleslavski proizvođač automobila, kompanija Škoda je u procesu razvoja konceptnog modela koji će poneti ime Vision 7S, pa se u tom duhu i sprema za premijeru istog. Ranije je prikazan enterijer izložbenog vozila, takođe na crtežu, a sada imamo i vizuelne ilustracije spoljašnosti vozila.

Škoda će koncept Vision 7S koji vidimo na priložena tri crteža predstaviti pretposlednjeg dana avgusta i već na osnovu priloženih fotografija možemo da zaključimo da je na delu vežba iz fundamentalnog dizajna. Studija električnog vozila ukazuje na pravac razvoja dizajna češkog brenda, a ujedno će biti i prvi četvorotočkaš koji će poneti renovirani logotip kompanije, koji je inače bio skrivan do sada.

Na slikama vidimo veliki SUV gde su stilisti ukombinovali robusan stil s više elegantnim linijama. Njuška vozila promoviše masku hladnjaka klasične forme za Škodu, s „ujedenim“ gornjim delom, ali zato ono što vidimo na ostatku prototipa na crtežu, nema skoro nikakvih dodirnih tačaka s aktuelnim stilom brenda.

„Značajno šira i više ravna maska koja je nekad kod konvencionalnih automobila bila ispred hladnjaka, jeste zatvorena i tamna. Prednje svetlosne grupe su izgurane skroz na krajeve vozila i složene su u dva reda, jedan iznad drugog. Nad njima se nadvija traka koja igra ulogu pokazivača pravca i ona se proteže, zadire čak u blatobrane koji su u velikoj meri prošireni. Dopunjuje grafiku farova tako da se oformi slovo T,“ stoji pisanije u izjavi koju potpisuju odgovorni u Škodi.

Jedini element na karoseriji koji asocira na eksploataciju na negostoljubivim terenima jeste došao u vidu donje sekcije prednjegbranika. Urađen je od sedam uspravno postavljenih usisnika vazduha, od koji je srednišnji naglašen kontrastnom nijansom narandžaste boje. Vidiljiva je i zaštita podvozja od aluminijuma. Sličan elemenat se može videti i na zadnjoj strani krosovera, tamo gde su i zadnje signalne grupe donete u obliku istog slova (T).

Novitet će biti upamćen po velikim i aerodinamički optizovanim točkovima, ako se posmatra isključivo sa strane. Iz te perspektive je i najuočljivije kojom dinamikom krov pada kako se pogled kreće ka stražnjici vozila s povišenom pozicijom sedenja.

Škoda, koja je crtež dela putničke kabine objavila još prošle nedelje, naglašava da će u enterijeru glavna pažnja biti usredsređena na nekonvencionalnu poziciju elementa u sredini automobila, kao i na uspravno postavljen monitor inormaciono-zabavnog sistema koji je na taj način postavljen po prvi put u istoriji automobilske kompanije iz Češke.

AutoRepublika

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da li su ovo napokon izdvojili komande klimatizacije iz tableta?
Ako je tako, dugo im je trebalo da im „dodje iz du.eta u glavu“ i da se vrate davno dokazanim ergonomskim rešenjima.