1. Home
  2. Video
  3. Lamborghini Huracan Sterrato je superautomobil za sve puteve (VIDEO)
Lamborghini Huracan Sterrato je superautomobil za sve puteve (VIDEO)
2

Lamborghini Huracan Sterrato je superautomobil za sve puteve (VIDEO)

256
2
Podelite sa prijateljima:

Lamborghini Huracan i njegov atmosferski V10 motor će se uskoro predati, ali neće otići neprimetno. Brend sa znakom bika uspešno vodi svoj „mali“ superautomobil kroz poslednje etape svog postojanja na tržištu. Posle modela Tecnica, koja kombinuje vrhunske performanse i dizajn, dolazi Sterrato, podignuta verzija kupea preuzeta iz istoimenog koncepta iz 2019. godine.

Još uvek kamufliran, Lamborghini Huracan Sterrato pokazuje se u akciji na zemljanim putevima čije ime i nosi. Vizuelno veoma veran konceptu, uključuje povećan razmak od tla (+ 47 mm na konceptu), crna široka krila i uvećani štitnike (+ 30 mm na konceptu), dodatna svetla instalirana na prednjem braniku i čak krovne šipke. Svetlosna traka koja je bila između njih na prototipu iz 2019. ovde se ne vidi.

Lamborghini tek treba da otkrije specifikacije Huracana Sterratoa. Koncept je baziran na Huracan Evo, a njegova snaga od 640 konjskih snaga se prenosila na inače upravljana četiri točka. Off-road superautomobili su izuzetno retki, ali Italijan neće biti prvi te vrste.

Tokom devedesetih, francuski proizvođač Mega, koji se ipak specijalizovao za automobile bez dozvole, plasirao je na tržište Track, kupe sa visokim štiklama (zahvaljujući vešanju promenljive visine) čiji je centralno (bliže zadnjem delu) postavljeni Mercedesov V12 motor isporučivao 395 „konja“ uz pogon na sve točkove… To je bio komercijalni neuspeh.

Koncepti koji koriste ovaj princip, u potpisu Audija ili GFG-a na primer, od tada se nižu jedan za drugim. Porsche, sa svoje strane, priprema verziju „safari“ aktuelnog „elfera“. Lamborghini Huracan Sterrato bi uskoro trebalo da bude detaljno predstavljen. Mogao bi biti izložen na Concours d’Elegance u Pebble Beachu u Kaliforniji 21. avgusta 2022. godine.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Taman auto za srpske puteve. 😁

moron

E, ovo je pravi „terenac“ !!!
Bravo !!!