1. Home
  2. Video
  3. Ovako izgleda proizvodnja nove BMW-ove „sedmice“ (VIDEO)
Ovako izgleda proizvodnja nove BMW-ove „sedmice“ (VIDEO)
11

Ovako izgleda proizvodnja nove BMW-ove „sedmice“ (VIDEO)

1.12K
11
Podelite sa prijateljima:

Novi BMW serije 7 iz njegov električni brat i7 su počeli da se proizvode, pa je BMW objavio video koji pokazuje kako teče tok proizvodnje admiralskog broda.

Video koji traje oko deset minuta je podeljen na tri dela, prikazujući montažnu liniju limarije serije 7/i7 u BMW-ovoj fabrici u Dingolfingu u Nemačkoj, kao i gotove automobile koji sami odlaze sa proizvodne trake.

U radionici, gomile robota namešta na goloj karoseriji vrata haubu i panele. Posle farbanja, karoserije se šalju na montažnu traku, gde se dodaje skoro sve ostalo. Baterija i7 je ovde spojena sa šasijom, zajedno sa prednjim i zadnjim podsklopovima sa unapred sastavljenim komponentama vešanja i kočnica.

Takođe je prikazan proces montaže i ugradnje zadnjeg stakla od 31 inča montiranog na „sedmici“, kao i montaža zadnjih sedišta, koja su umetnuta na dugačku mehaničku ruku i vođena na svoje mesto od strane radnika u fabrici.

Gotovi automobili se pregledaju — uključujući kratku dinamičnu vožnju— i tada počinje najneobičniji deo procesa. Automobili se sami voze kroz tunel koji povezuje prostor za montažu sa prostorima za skladištenje gde će čekati na isporuku.

Zasnovana na ažuriranoj verziji platforme CLAR odlazećeg automobila, serija 7 će biti ponuđena u više verzija među kojima ima benzinaca, dizelaša, hibrida, dopunjivih hibrida i gorepomenuta električna verzija i7. O tome smo već pisali, pa ako želite da se podsetite, opcija „Pretraga“ je tu.

Nažalost, BMW ovog puta ne nudi V12 motor, i verovatno ga više nećemo videti na nekom automobilu sa znakom plavog propelera.

Pogledajte video klip…

AutoRepublika

(1116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

uh kakav je bolje da ga ne prave, multiplo , ljepotice!

BB

Pa vidiš da ga prave u Dildofingeru 😜😂

Renault Terminator

I gdje to može biti premijum..pa ovako štancaju i Renault,VW,Skodu…

moron

Da ovaj i7 u startu ne doživi sudbinu svojih mladih strujnih rođaka ( „Proizvedene od strane kompanije Samsung SDI, baterijske ćelije za BMW iX i i4 izgleda da nisu na visini zadatka…“)?

Srdjos

Koja je cena ovog Hyundaija?

Matija

Da bi instalirala ovakva proizvodnja potrebne su milijarde i personal sa puno, puno iskustva. U novije vreme, odkako se pojavio e-pogon, svakoga dana nicu startapovci ko pecurke posle kise. I svi su ubedjeni da su izmislili automobil i da njihova proizvodnja treba bas ovako da izgleda!

TheStig

Platio bih koliko će god koštati ova sedmica da ne gledam ovaj rostilj naprijed i ove farove kao kod insekta. Ovo je gore i od Bangle-ove sedmice. Izgleda da su nedozvoljene supstance svugdje prisutne.😅

BB

Lako je tebi kad radiš u bancii 😜

Rikošet

Čini mi se da je Peki, moron ili neko treći, ne sjećam više, nekada napisao u tekstu ili komentaru „Ako je dizajn promašen onda uzmi crnu boju i nećeš pogriješiti“.

Ova teza mi sve više ima smisla. Sve automobilske rugobe u crnoj boji dobiju prolaznu ocjenu, a ovaj BMW je baš rugoba bez konkurencije…

BB

Kako ružno i nakrivo leže onaj znak na nosu, kao da su ga ukrali s nekog drugog modela. Ono će otpasti…

Renault Terminator

BMW vs Lexus
Toliko o Japanskom savršenstvu i inženjeringu.Ipak je Bembara daleko kvalitetniji i pouzdaniji automobil od svih izvikanih i provikanih Japanaca.Nisu bre Bembari ni crno ispod nokta.Ne možeš bre da ga sahraniš nikako.
https://youtu.be/kUGB23KeVIg