1. Home
  2. Vesti
  3. Rusija skoro u potpunosti ostala bez zaliha vozila inostrane proizvodnje
Rusija skoro u potpunosti ostala bez zaliha vozila inostrane proizvodnje
9

Rusija skoro u potpunosti ostala bez zaliha vozila inostrane proizvodnje

1.76K
9
Podelite sa prijateljima:

Iako su parking površine u Ruskoj Federaciji donedavno bile preplavljene zalihama novih automobila inostranih brendova, one su sada bezmalo ispražnjene u celosti.

Portal Autonews.ru je novu seriju fotografija nastalih u regiji koja pripada gradu Sankt Petersburgu. Ranije je na tim placevima ležalo na desetine hiljada novih automobila s oznakama neruskih maraka, a ista situacija je bila i na ogromnim logističkim terminalima u moskovskom ataru. Sada su zalihe skoro iscrpljene što se da videti i na priloženim ilustracijama. Eksperti predviđaju da će se uskoro osetiti nestašica vozila iz uvoza, a to su mislili da će već neko vreme biti problem u Rusiji, mada su očito pogrešili. Ipak, sada se stanje bliži katastrofalnom.

Regija Sankt Petersburgu je treća po važnosti u oblasti prodaje vozila u Rusiji. Ako je severna prestonica registrovala udeo u prodaji vozila od sedam procenata u najvećoj državi na svetu, onda je i jasno zašto je na trećem mestu po značaju. Samo je grad Moskva i šira moskovska regija ispred s učešćem u prodaji od 16,3% i 8,8%. Modeli vozila se dostavljaju lokalnim distributerima s tri velika terminala, a bilo je i skladišnih prostora u okviru, sada zatvorenih fabrika kompanija Hyundai-Kia, Toyota i Nissan.

Vidimo na slikama da je svega jednocifren broj automobila na placevima, dok su neki distributivni centri potpuno prazni, što se najviše odnosi na površine gde su smeštani automobili s grbom korejskog dvojca.

Nažalost, nove isporuke taze sklopljenih vozila se ne očekuju i Rusima predstoji neizvesna budućnost po ovom pitanju, što može dovesti jedino do rasta cena. Ipak, moći će da biraju vozila domaće proizvodnje, kao i ona koja nastaju pod okriljem kineskih preduzeća, a biće i novih automobila iz paralelnog uvoza.

AutoRepublika

(1764)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Znači, odlično im ide prodaja a uskoro će to napuniti kinezima.
I njima cvjetaju ruže, jedino u EU sranje..

BB

To je igra amera da opljačkaju Evropu…

Iznogud Časni

Po ko zna koji put.

moron

Tužne scene. Svakako.

BB

Zašto? Imali auta, prodali ih. Oslobodili tržište za razvoj vlastitih marki, nekih brendiranih koji je će odmah ući ne tržište (mogu Moskvič znak staviti i u Kini dok sređuju fabrike), a nekih sa većim svojim učešćem malo kasnije…
Uglavnom, imaće šta da voze, za to se ne sikiram, a i mnogo će jeftinije da se voze nego mi u Evropi (došlo vrijeme da i nas stavimo tu, sad kad je tarapana 😜).

Renault Terminator

Denacifikacija Ukrajine počela je 24.Februara..5 mjeseci im je trebalo da očiste lagere,ja sam mislio da je to bilo prazno već poslije mijesec dana.Uglavnom ništa novo,očekivano…

DUDE

Deluje kao da se niko nije setio da registruje firmu u Turskoj i reeksportuje vozila u Rusiju.

Renault Terminator

Evo turbine seme joj hebem…neće nam se Švabe usmrđeti što bi rekli moji Krajišnici🤣.Ovi Rusi kada ga ubace u brzinu…ne znaju da izvade,znači vraćaju cijeli zapad na fabrička podešavanja.Ako,ako..tako i treba.I deblokirali su Kaljingrad,opet tererni vozovi mogu da piče iz Rusije do njene enklave Kaljingrada,nesuđeno mijesto za moju vizitu.Trebao sam sada ljetos ići u Kaljingrad ali veli Car Putin da se strpim malo,moćeš kaže kasnije iz Kaljingrada bez granica da pičiš sve do Vladivostoka😁
comment image

Schaton

Tko je tu pod sankcijama, onaj tko proizvodi i prodaje ili onaj tko ih neće kupiti.