1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo će se osloniti na uspeh SUV modela
Alfa Romeo će se osloniti na uspeh SUV modela
6

Alfa Romeo će se osloniti na uspeh SUV modela

357
6
Podelite sa prijateljima:

Alfina bliska budućnost zavisiće od uspeha dva nadolazeća modela i oba pripadaju SUV segmentu. 

Nije nikakva tajna je italijanska marka ponovo u krizi. No, iako je prošla godina bila teška za ovaj brend, čini se da će ova biti verovatno i lošija, jer je Alfina gama spala na dva modela. Odlaskom Giuliette krajem prethodne godine, proizvođač sa Apeninskog poluostrva ostao je samo sa Giulijom i Stelviom u portfoliju.

Premijera prvog noviteta – Tonalea, zakazana je za septembar ove godine, ali će prodaja početi tek u februaru naredne godine. Za one koji nisu upućeni u priču oko ovog modela, radi se o SUV-u iz C segmenta. Italijanski mediji najavljuju da će se serijsko izdanje samo blago razlikovati od koncepta koji smo videli na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine, što je odlična stvar jer je reč o jednom vrlo lepom vozilu.

Prava je misterija šta će od motora koristiti Tonale, ali stručni novinari s one strane Jadrana veruju da će paleta agregata izgledati ovako: 1,0-litarski i 1,3-litarski benzinske pogonske jedinice, ali i dizelaši od 1,6 i 2,0 l. Osim toga, tu je i plug-in hibridna izvedba sa 250 ks.

Alfa Romeo Tonale koncept

Drugi novitet o kojem se takođe govori već neko vreme jeste još jedan SUV, ali ovaj put iz B segmenta. I dalje neimenovani model, mada se spominje naziv Brennero, sklapaće se u Fiatovoj fabrici u Poljskoj. Alfa se iz ove klase povukla sa odlaskom modela MiTo, ali se sada vraća sa vozilom sa uvećanim odstojanjem od zemlje.

Ovaj SUV iz B segmenta trebalo bi da bude baziran na CMP platformi PSA grupacije, što će mu takođe omogućiti i potpuno električnu varijantu, neophodnu zbog flotne emisije štetnih gasova. Uostalom, pomenuti krosover osloniće se i na agregate iz PSA grupacije, dok će dizajn naravno biti iz Alfine radionice. Ono što se već piše jeste da će budući subkompaktni adut biti dugačak do 410 cm.

Naravno, sasvim je moguće da će Karlos Tavarez, čovek koji će voditi Stellantis narediti da se plasiraju i tradicionalni pandani ovim SUV modelima, odnosno hečbek izdanja u B i C segmentu. To bi u potpunosti pokrilo veliki broj klasa i na taj način bi i Alfa mogla da se nada daleko boljim prodajnim rezultatima.

Ove godine se očekuje i restilizacija dvojca Stelvio/Giulia, što bi trebalo da doprinese stvaranju veće potražnje za navedenim automobilima. Veruje se da će Alfa ponuditi i sisteme mikrohibrida kod osveženih vozila.

AutoRepublika 

(357)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

To im je jedina nada za opstanak.

Miki

Nada im je da naprave onda 6 SUV modela kao sto rade ozbiljne kompanije a ne 2 i nadas se uspehu….

Pomponije

Zajedno sa Stelviom to su tri SUV-a. Plus od njih se lako prave derivativi. Ali to sve vodi u neke druge probleme…

BB

Najbolje da naprave terenca E segmenta u da ga nazovu TiTo, svakako neki izvori vele da je i on „proizveden“ u Poljskoj. 😂🤣

Don

Tito Poljak? Aman….
Kad bi ga tako nazvali , odmah bih ga kupio!

Matori

@oni koji misle da su upućeni.
O novitetima iz Fijat kuhinje, a naročito marke Alfa Romeo, ja bih pisao isključivo u prošlom vremenu. Jedino u tom slučaju su informacije pouzdane.
@ Miki
Ozbiljne kuće uz sedan ponude i karavan, kupe, kabrio…
Pa uz ekstremno sportske motore ponude i one manje kubikaže, za one koji gornje vole, ali si ih ne mogu priuštiti.